Προειδοποίηση Αβραμόπουλου: Η προσφυγική κρίση πιο σημαντική από την οικονομική

Προειδοποίηση Αβραμόπουλου: Η προσφυγική κρίση πιο σημαντική από την οικονομική

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη “εγκαινίασε μια καινούργια εποχή αισιόδοξη για την οικονομία την κοινωνία και τους πολίτες”, μια εποχή “επαναφοράς της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας” είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος χειροκροτούμενος, μιλώντας στο 13ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο απερχόμενος Επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε ότι στην Ευρώπη η νέα κυβέρνηση “έχει ισχυρό θετικό αποτύπωμα στην πρώτη αυτή φάση της διακυβέρνησης” και αναγνωρίζεται πως “έχει μεταρρυθμιστική στρατηγική και αναδεικνύει τις εθνικές προτεραιότητες και υπερασπίζεται τα εθνικά δίκαια και συμφέροντα”, τη στιγμή που επεσήμανε ότι “η Ελλάδα έζησε το πείραμα συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ακροδεξιάς”.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως το 2015 “η Ευρώπη ήταν αιφνιδιασμένη και απροετοίμαστη” για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση και ότι γρήγορα μπήκαν τα θεμέλια για την αντιμετώπισή της. Προειδοποίησε μάλιστα ότι η προσφυγική κρίση τείνει να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από την οικονομική που βίωσε η ευρωζώνη και ότι θα είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα για τον κόσμο ολόκληρο τα χρόνια που έρχονται. “Δεν είμαστε σήμερα σε κατάσταση γενικευμένης κρίσης”, είπε, αλλά “μένουν πολλά να γίνουν”.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήταν ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στις κυβερνήσεις ορισμένων κρατών-μελών της Ε.Ε. που όπως είπε “δίνουν προτεραιότητα στην εσωτερική πολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος”. Αποκάλυψε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια δύο φορές η Ελλάδα βρέθηκε κοντά στην έξοδο από τη ζώνη Σένγκεν. “Δεν θα επέτρεπα ποτέ αυτό να συμβεί”, υπογράμμισε.

Παράλληλα επαίνεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος όπως τόνισε “επιμένει στη διεθνοποίηση του θέματος, στην επίκληση της αλληλεγγύης, στην ευθύνη των κρατών, στη νομιμότητα και στην προστασία των πολιτών από τις επιπτώσεις μιας γενικευμένης διασποράς μεταναστών στην ελληνική περιφέρεια”.

Ο κ. Αβραμόπουλος άφησε αιχμές για την πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία σε σχέση με το μεταναστευτικό, λέγοντας πως τελευταία “βλέπουμε με ανησυχία αδικαιολόγητη αύξηση” των ροών στο ανατολικό Αιγαίο. “Η γεωγραφία και η ιστορία σου επιβάλλουν να βρίσκεις πάντα συνεννόηση με τον γείτονά σου”, τόνισε ωστόσο. Έκανε επίσης λόγο για την ανάγκη επανένωσης της Κύπρου. “Οδηγός για τη σχέση μας και για την πορεία της περιοχής μας είναι το διεθνές δίκαιο” είπε στη συνέχεια, τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα μήνυμα που έχει μεταφέρει και στην Άγκυρα.

Τέλος έκανε αναφορά και στην οικονομία, λέγοντας πως με την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ επιτυγχάνεται η “επανασύνδεση της παράταξής μας με τη μεσαία τάξη της χώρας”. “Επιστρέφω στην πατρίδα μου στην πολιτική μου κοιτίδα στην πρώτη γραμμή κοντά σας και δίπλα σας στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη”, είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS