Προανακριτική Novartis: Στη Βουλή σήμερα ο Αγγελής - Ειχε καταγγείλει παρεμβάσεις από τον Ρασπούτιν

Προανακριτική Novartis: Στη Βουλή σήμερα ο Αγγελής - Ειχε καταγγείλει παρεμβάσεις από τον Ρασπούτιν

Στο κομμάτι των καταθέσεων εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών εισέρχεται από σήμερα η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να περάσει από την πόρτα της προανακριτικής ο Αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής. O Αγγελής, ο οποίος παραιτήθηκε από εποπτεύων στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς τον Ιανουάριο του 2019, έχει καταγγείλει παρεμβάσεις του «Ρασπούτιν» φωτογραφίζοντας τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για βιασύνη στην απαγγελία κατηγοριών σε πολιτικά πρόσωπα.

Μάλιστα, είχε αναφέρει ότι τα στοιχεία που ήθελαν να δώσουν Αμερικανοί, κατά συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου στη Βιέννη, έπρεπε να δοθούν μόνο μέσω δικαστικής συνδρομής, ενώ είχε αναφέρει ότι στην Βιέννη κατάλαβε πως η δίωξη ήταν στοχοποιημένη και προαποφασισμένη στα πρόσωπα των κ.κ. Αν. Λοβέρδου, Μ. Σαλμά και Αδ. Γεωργιάδη.

Οι ενστάσεις Αγγελή για την διαδικασία λήψης καταθέσεων των μαρτύρων

Επίσης, έχει διατυπώσει κρίσεις και για την ποιότητα των στοιχείων που είχαν συλλεγεί από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, για τον τρόπο λήψης καταθέσεων από τους προστατευόμενους μάρτυρες και για σφάλματα ανακριτικής τακτικής.

Μάλιστα, στην κατάθεσή του η οποία είχε έρθει στη Βουλή πριν λίγες εβδομάδες και έχει ενταχθεί στο υλικό της ανακριτικής, ο κ. Αγγελής μεταξύ των άλλων είχε αναφέρει ότι οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι μεταξύ των επίμαχων αποσπασμάτων της κατάθεσης είναι και τα εξής αποσπάσματα:

Η κυρία Δημητρίου γνώριζε ποιος είναι ο "Ρασπούτιν" και του είχε γνωστοποιήσει το όνομά του.
Ακόμα ότι η κ. Τουλουπάκη ήθελε fast track διώξεις, χωρίς την τήρηση δικονομικών κανόνων.
Ότι επίσης στην εισαγγελία πρωτοδικών, ο "Ρασπούτιν" είχε την δική του ομάδα και ότι ο ήταν μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης και είχε την δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης και ενδεχομένως ατόμων της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS