Προανακριτική Novartis: Ετοιμη να λάβει μέτρα η επιτροπή - Το σκέφτονται Πολάκης -Τζανακόπουλος

Προανακριτική Novartis: Ετοιμη να λάβει μέτρα η επιτροπή - Το σκέφτονται Πολάκης -Τζανακόπουλος

Στις έξι το απόγευμα τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής καλούνται για ακόμη μια φορά, την τρίτη κατά σειρά για να εξετάσουν τον πρώην ισχυρό άνδρα της Novartis Κωσταντίνο Φρουζή.

Τις δύο προηγούμενες φορές αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω των αποφάσεων της προανακριτικής για εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανάκοπουλου αλλά λόγω και της απόφασης των δύο να παραμένουν στην προανακριτική έστω κι αν πια δεν είναι μέλη της.

Το ερώτημα που τίθεται σήμερα είναι εάν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσουν την ίδια στάση όπως και την προηγούμενη φορά κάτι που τουλάχιστον είχε προαναγγείλει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας λέγοντας ότι έχει ένα φάκελο με 50 ερωτήσεις τις οποίες θέλει να κάνει στον κ.Φρουζή αλλά του το απαγορεύει η ΝΔ.

Το έργο της επιτροπής δεν θα ξαναεμποδιστεί

Από την πλευρά της πλειοψηφίας ήδη εδώ και λίγες μέρες ο πρόεδρος της Βουλής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είχε αναφέρει ότι «αυτό που είδαμε να εμποδίζεται το έργο της επιτροπής δεν θα ξαναγίνει. Θα διεξαχθεί κανονικά η συνεδρίαση και θα προστατευθεί η αποστολή της επιτροπής με τρόπο νόμιμο θεσμικό και προβλεπόμενο»,

Οχι στις ακτιβιστικές ενέργειες λέει η επιτροπή

Στην ίδια λογική και ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής έχει ζητήσει με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής να μην συνεχιστεί το αδιέξοδο και η αδυναμία της επιτροπής να εξετάσει τον Κωνσταντίνο Φρουζή αλλά να ληφθούν τα οποία αναγκαία μέτρα προκειμένου η επιτροπή να μπορέσει να συνεχίσει τις εργασίες της. Η επιστολή είναι αποτέλεσμα σύσκεψης που είχε γίνει νωρίτερα από τα μέλη της πλειοψηφίας της επιτροπής και στην οποία οι περισσότεροι βουλευτές ανέφεραν πως δεν μπορεί να συνεχιστεί ο ευτελισμός της επιτροπής και του κοινού και του κοινοβουλίου από τις ακτιβιστικές ενέργειες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαφοροποιήθηκε ο Λάππας για Πολάκη για την στάση του στην προανακριτική

Πάντως ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας διαφοροποιούμενος από τον Παύλο Πολάκη είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες πως σήμερα ο Φρουζής θα εξεταστεί σε κάθε περίπτωση και οι εργασίες της επιτροπής θα συνεχιστούν αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως πιθανότατα οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να παραστούν σήμερα στην αρχή της συνεδρίασης να κάνουν κάποια δήλωση και στη συνέχεια να αποχωρήσουν.

Νέες καθυστερήσεις, από την πλευρά του Παπαγγελόπουλου

Όμως είναι βέβαιο ότι ακόμη κι αν αυτό συμβεί στη συνέχεια δεν θα γίνει η εξέταση του Κωσταντίνου Φρουζή αμέσως καθώς υπάρχουν αιτήματα που έχει καταθέσει ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου Δημήτρης Τζοβολας με τα οποία ζητεί την εξαίρεση των κ. Πλεύρη, Κεγκέρογλου και Κυρανάκη αλλά κι άλλο αίτημα με το οποίο ζητεί την ανάκληση εξαίρεσης των κ. Πολάκη και Τζανακοπουλου.

Όμως πέρα από τον κ. Τσοβόλα και ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με χθεσινή του δήλωσή ζητεί την εξαίρεση βουλευτών της ΝΔ που καθοιονδήποτε τρόπο έχουν εμπλακεί στην υπόθεση Novartis «Αν δεν το πράξουν άμεσα και δεν τους εξαιρέσει η προκαταρκτική επιτροπή, θα έχουν διαπράξει το ποινικό αδίκημα της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης, θα πλήξουν το κύρος της επιτροπής, θα ακυρώσουν το έργο της και θα επιβεβαιώσουν για άλλη μία φορά ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για την εκδικητική πολιτική δίωξη που εξυφαίνεται σε βάρος μου».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ