Προανακριτική Novartis: Καταθέτει η Ράϊκου - Οι αποκαλύψεις φωτιά που είχε κάνει πρώτη, για τον Ρασπούτιν

Προανακριτική Novartis: Καταθέτει η Ράϊκου - Οι αποκαλύψεις φωτιά που είχε κάνει πρώτη, για τον Ρασπούτιν

Μια από τις πιο σημαντικές καταθέσεις για την εξέλιξη της υπόθεσης Novartis, αυτή της Ελένης Ράικου, ξεκινά σήμερα στην προανακριτική επιτροπή της βουλής.

Η κατάθεση της πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα και αναμένεται να διαρκέσει δυο με τρεις ημέρες. Η κ. Ράικου ήταν αυτή που πρώτη μίλησε μέσω κύκλων της για τον περίφημο «Ρασπούτιν» το 2018 και η πρώτη που ταύτισε τον Ρασπούτιν με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. 

Τον Οκτώβριο του 2018 σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Documento εναντίον της, είχε κάνει λόγο για «άθλια δημοσιεύματα κατευθυνόμενης μερίδας του Τύπου από τον Ρασπούτιν ο οποίος εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος νταβατζή, της υποδεικνύει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους, αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε "άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν».

Στη συνέχεια το 2019 η κ. Ράικου κατάθεσε ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρου Σοφουλάκη, που ερευνά την υπόθεση και προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, καθώς στην δεύτερη συμπληρωματική της κατάθεσή της ανέφερε ότι ο Ρασπούτιν είναι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Novartis: Ο αποκαλυπτικός διάλογος της Ράικου με τον Παπαγγελόπουλο
Στην κατάθεση της, που ήταν σημαντικός παράγοντας προκειμένου να συσταθεί η προανακριτική επιτροπή για να διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες του κ. Παπαγγελοπούλου, αφού ήταν η μόνη μέχρι τότε που τον είχε αναφέρει ευθέως, η κ. Ράικου είχε πει ότι ο Παπαγγελόπουλος επαιρόταν για τις ικανότητες του να «τελειώνει» αντιπάλους του, αυτοονομαζόταν ο ίδιος «Ρασπούτιν» και αυτό το ήξεραν όλοι μέσα στο δικαστικό σώμα.

Μάλιστα είχε αναφέρει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος της είχε τηλεφωνήσει με οργισμένο ύφος και της ζήτησε να στείλει το φάκελο της Novartis με πολιτικούς στη Βουλή. Οταν εκείνη του απάντησε «δεν τα κάνω εγώ αυτά χωρίς στοιχεία, είμαι άλλης σχολής», εκείνος την απείλησε.

Ράικου: «Υπουργέ, εγώ δεν στέλνω κανένα φάκελο χωρίς στοιχεία. Δεν εμπλέκω κανέναν χωρίς στοιχεία».
Παπαγγελόπουλος: «Στείλε εσύ το φάκελο στην δικαιοσύνη και τα στοιχεία θα τα αναλάβουν άλλοι».
Ράικου: «Εγώ δεν είμαι αυτής της σχολής».
Παπαγγελόπουλος: «Με αυτή τη σχολή που είσαι να δούμε αν θα σου βγει σε καλό».
Novartis: Η Ράικου «καίει» και την Τουλουπάκη στην κατάθεσή της

Στην κατάθεση της η κ. Ράικου εκτός από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είχε αναφερθεί και κατά της Ελένης Τουλουπάκη. 

«Ηθελαν να με απαξιώσουν ότι έθαβα την υπόθεση και ήθελαν να εμφανίζουν την Τουλουπάκη ως αποτελεσματική. Κατάλαβα ότι πίσω από όλα αυτά ήταν ο γνωστός για τις «ρασπουτινικές» του μεθοδεύσεις, αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Είναι γνωστή η σχέση του με την Ελένη Τουλουπάκη και ο τρόπος που λειτουργούσαν μεταξύ τους. Περιγράφεται άλλωστε αυτός ο τρόπος στην αναφορά του εισαγγελέα Αγγελή. Εξάλλου, ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος επαιρόμενος για το πόσο καλά σχεδίαζε και μεθόδευε καταστάσεις που παγίδευαν οποιονδήποτε στεκόταν εμπόδιο στην θέλησή του, αυτάρεσκα αυτοαποκαλούνταν Ρασπούτιν, λέγοντας χαρακτηριστικά “όσοι με ξέρουν καλά έτσι με λένε” γι’ αυτό τον αποκαλούσα και εγώ “Ρασπούτιν” όπως τον αποκαλούσαν και πολλοί άλλοι, όπως η Κωνσταντοπούλου, ο Βαρβιτσιώτης, ο πρωθυπουργός. Ολοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν ότι ο “Ρασπούτιν” είναι ο Παπαγγελόπουλος».

Η κατάθεση της Ράικου για τον ρόλο της Παπαδάκου
Η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς είχε μιλήσει ακόμη για το ρόλο της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου η οποία όπως είπε την επισκέφθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 και την ρώτησε αν υπάρχουν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα και ειδικά για τους κ. Βενιζέλο και Πικραμμένο.

Πάντως την κατάθεση της κ. Ράικου είχαν διαψεύσει τόσο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, όσο και η Γιάννα Παπαδάκου. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε δήλωσή του είχε αναφέρει ότι «η κ. Ράικου μετά από 1,5 χρόνο εφηύρε τον "Ρασπούτιν" για αντιπερισπασμό και αφού πέρασε κι άλλος ένας χρόνος, τόλμησε να αναφέρει το όνομα μου. Όλα όσα ισχυρίζεται η κ. Ράικου για «Ρασπούτιν» είναι ψέματα». Μάλιστα μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο είχε πει χαρακτηριστικά «Ο Ρασπούτιν τελείωσε, μπαίνουμε στην εποχή της Μεσσαλίνας».

Για μυθεύματα είχε κάνει λόγο και η Γιάννα Παπαδάκου η οποία είχε αναφέρει πως «όλα αυτά που λέει είναι μυθεύματα και θα προσφύγω στη δικαιοσύνη με μήνυση και αγωγή».

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι τι επιπλέον θα πει η κ. Ράικου στην τριμερή κατάθεση της σε σχέση με αυτά που είπε στους εισαγγελείς τόσο για τον κ. Παπαγγελόπουλο όσο και για την κ. Τουλουπάκη. Κοινοβουλευτικοί κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν ότι η κατάθεση της κ. Ράικου θα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο ως προς την σύνταξη του τελικού πορίσματος της επιτροπής.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS