Πόλεμος Γιούνκερ – Τουσκ με «θύμα» την Ελλάδα

Πόλεμος Γιούνκερ – Τουσκ με «θύμα» την Ελλάδα

Ο πόλεμος μεταξύ Γιούνκερ και Τουσκ μαίνεται στις Βρυξέλλες, με θέμα το μεταναστευτικό. Κομισιόν και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχουν σοβαρές διαφωνίες στον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος, με τον Τουσκ να προκαλεί με τη στάση του την Ελλάδα.

Εδώ και χρόνια υπάρχει αυτή η κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών, με τον Γιούνκερ να προσπαθεί να διασφαλίσει την ηρεμία μεταξύ των κρατών, όμως αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει από τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε στο δικαστήριο τις Τσεχία, Ουγγαρία και Πολωνία, για αθέτηση των υποσχέσεων και δεσμεύσεων που έχουν σε σχέση με το προσφυγικό.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέποντας, έπρεπε οι χώρες να παραλάβουν 160.000 πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία, με τη Τσεχία να έχει δεχτεί 12 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ Πολωνία και Ουγγαρία δεν έχουν δεχτεί κανέναν!
Παρά τις προειδοποιήσεις, δεν άλλαξε κάτι και έτσι τα τρία κράτη έχουν παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της Ε.Ε. και αντέδρασαν λέγοντας πως η Κομισιόν αναμειγνύεται στα εσωτερικά τους ζητήματα.

Τα τρία κράτη υπό τη στήριξη του Ντόναλντ Τουσκ, αγνοούν εντελώς τις δεσμεύσεις τους και προτείνουν την κατάργηση της υποχρεωτικής υποδοχής προσφύγων από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ελλάδα και Ιταλία δηλαδή), αδιαφορώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες που φιλοξενούν υπεράριθμο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

Από πλευράς Κομισιόν ήρθαν οι αντιδράσεις, με τον Γιούνκερ να οδηγεί τις τρεις συγκεκριμένες χώρες στο δικαστήριο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ