Πλειστηριασμοί: Για «παραπληροφόρηση» έκανε λόγο ο Τζανακόπουλος

Πλειστηριασμοί: Για «παραπληροφόρηση» έκανε λόγο ο Τζανακόπουλος

Για να γίνουν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις αποσύρθηκε η τροπολογία για τις απεργίες σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα επαναφέρει τη ρύθμιση, καθώς έχει προθεσμία να νομοθετήσει μέχρι τις 10-12 Ιανουαρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων είπε ότι είναι πιθανόν και εντός της ημέρας να υπάρξουν ανακοινώσεις για τον ΦΠΑ στα νησιά, καθώς είναι σε εξέλιξη συζήτηση σε επίπεδο επικεφαλής των Θεσμών.

Στο θέμα των πλειστηριασμών είπε ότι το υφιστάμενο πλαίσιο προστατεύει το 70% της πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών και ως εκ τούτο δεν χρειάζεται διαφορετικός σχεδιασμός από την κυβέρνηση. «Το πλαίσιο είναι πολύ συγκεκριμένο. Ο νόμος Κατσέλη Σταθάκη προστατεύει πρώτες κατοικίες ως 180.000 σε οικογένειες με 3 παιδιά.

Πρέπει να υπάρξει αίτηση υπαγωγής στο νόμο, και στη συνέχεια ορίζεται η διαδικασία. Ως προς την απόφαση τραπεζών να μην προχωρήσουν αφορά τις τράπεζες που έχουν τους δικούς τους λόγους και δε θέλουν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς ίσως» είπε.

Εξαπέλυσε για άλλη μια φορά επίθεση στη Νέα Δημοκρατία αλλά και σε επιχειρηματικούς και εκδοτικούς κύκλους και έκανε λόγο για γιγάντια επιχείρηση διαστρέβλωσης.

 

«Πρωταγωνιστής σε αυτή τη διαδικασία δεν είναι άλλος από το εκδοτικό συγκρότημα του υποδίκου που επιμένει να παραπληροφορεί με αιχμή του δόρατος τους πλειστηριασμούς. Και τούτο παρά τις συνεχείς και εμπεριστατωμένες διαψεύσεις των ισχυρισμών και των σχετικών ρεπορτάζ από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το δυστύχημα βεβαίως είναι ότι και η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί τα ψευδή δημοσιεύματα και επιλέγει να πολιτεύεται για άλλη μια φορά χωρίς αρχές κάτι που βεβαίως είναι κατανοητό με δεδομένη την πλήρη κατάρρευση των κινδυνολογικών και καταστροφολογικών σεναρίων που διακινούσε επί δύο συνεχή χρόνια.»

Υπενθύμισε ότι προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία έως 200.00 και η αξίωση ακίνητου 280.000 και έτσι πάνω 70% του σύνολου καλύπτεται ενώ δίνεται και η δυνατότητα ρύθμισης. Αναφορικά με τον επιχειρηματικό κόσμο είπε ότι υλοποιείται ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Καμιά λαϊκή κατοικία δε θα πλειστηριαστεί κανένα νοικοκυριό δε θα χάσει το σπίτι του, τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι μεγαλοοφειλέτες που δανείζονταν και έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Η κυβέρνηση , όπως είπε, θα επισπεύσει διαδικασίες για την αποπληρωμή των χρεών τους.

Τέλος, αναφορικά με τα όσα είπε χθες ο αμερικανός πρέσβης για τον ΟΛΘ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχει κάτι ασαφές στον διαγωνισμό. «Εγινε με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες που έχει θεσπίσει η Επιτροπή και άρα δεν βλέπω τον λόγο να ανοίξει η συζήτηση για το ζήτημα. Πρόκειται για έναν μεγάλο και αδιάβλητο διαγωνισμό και η επένδυση θα προχωρήσει» κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ