ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλακιωτάκης: Αναληθείς οι τουρκικοί ισχυρισμοί για πυροβολισμούς σε σκάφος μεταναστών

Διαψεύδει πλήρως τους ισχυρισμούς τουρκικών ΜΜΕ για επεισόδιο πυροβολισμών στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τσεσμέ και Χίου, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» όσα υποστηρίζουν τουρκικά ΜΜΕ και τόνισε ότι το σκάφος του Λιμενικού δεν πυροβόλησε κατά της βάρκας που μετέφερε μετανάστες, αλλά έριξε προειδοποιητικά πυρά. Σε ερώτηση για τους λόγους που το Λιμενικό έριξε προειδοποιητικά πυρά, ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι «το συγκεκριμένο σκάφος είχε απασχολήσει πολλές φορές το Λιμενικό».

Πλακιωτάκης: Η Τουρκία διακινεί ψεύτικες ειδήσεις

Παράλληλα, κατηγόρησε την Τουρκία ότι για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα διακινούν ψεύτικες ειδήσεις με σκοπό να αποκρύψουν ότι οι ίδιοι παραβιάζουν τις συνθήκες της Συμφωνίας. Ο κ. Πλακιωτάκης επανέλαβε ότι τα στελέχη του Λιμενικού «επιχειρούν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες με γνώμονα την ανθρώπινη ζωή». «Εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο παράγοντα για τις γεωπολιτικές της επιδιώξεις», είπε για τους Τούρκους και εξήγησε πως σε πρώτη φάση, το σκάφος μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, υπήρξε επικοινωνία με τα ελληνικά σκάφη και στη συνέχεια επέστρεψε στο Τσεσμέ.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Σημειώνεται ότι το Λιμενικό εξέδωσε χθες, Πέμπτη, ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό στην οποία σημειώνεται ότι το ταχύπλοο μήκους 15 μέτρων έσβησε τα φώτα όταν είδε το περιπολικό σκάφος και ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα προς την αντίθετη πλευρά. Το Λιμενικό τονίζει πως ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ακινητοποίησης και αποφυγής του ταχύπλοου «με χρήση προβολέα, μεγαφώνων καθώς επίσης και με τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα ως προς την ακινητοποίησή του»

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Οι ασθένειες της ευδαιμονίας

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS