Πλακιωτάκης για την επίθεση στο ελληνικό τάνκερ: «Κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν οι ναυτικοί»

Πλακιωτάκης για την επίθεση στο ελληνικό τάνκερ: «Κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν οι ναυτικοί»

Στο περιστατικο με την επίθεση στο ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Αυτές τις ώρες η σκέψη όλων μας βρίσκεται στους ναυτικούς μας που κρατούνται παράνομα και στις οικογένειές τους. Τους διαβεβαιώνουμε ότι κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στα σπίτια τους», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Πλακιωτάκης.

Επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν. Όπως αναφέρει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, «πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία Δ/Ξ πλοίο ''HAPPY LADY'' Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2ν.μ από το λιμάνι ''LIMBOH'' στο Καμερούν, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή οκτώ (08), εκ των είκοσι οκτώ (28) μελών του πληρώματος του.

Εξ αυτών οι πέντε είναι Έλληνες υπήκοοι. Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών.

Οι υπόλοιποι απαχθέντες, είναι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου. Ο λόγος για τον 35χρονο τρίτο μηχανικό του ελληνικού τάνκερ, ο οποίος τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS