Πέτσας: Το μεταναστευτικό ειναι εθνικό πρόβλημα - Έκκληση για νηφαλιότητα

Πέτσας: Το μεταναστευτικό ειναι εθνικό πρόβλημα - Έκκληση για νηφαλιότητα

«Μεταφέρουμε ανθρώπους εξετάζοντας κυρίως τις οικογένειες που έχουν παιδιά κι έχουν το προσφυγικό προφίλ», εξήγησε μιλώντας στην αποσυμφόρηση των νησιών στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, στόχος είναι η μετακίνηση 4000 ανθρώπων μέχρι τα τέλη του Νοέμβρη, προς περιοχές στις οποίες ο προσφυγικός- μεταναστευτικός πληθυσμός θα αποτελεί κάτω από το 1% των κατοίκων.

«Λαμβάνεται υπόψη ότι κάποιες περιοχές, όπως η Μακεδονία και η Ήπειρος είναι ήδη επιβαρυμένες», διευκρίνισε ο ίδιος.

Κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για τις δεκάδες χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου που είχαν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στη χώρα μας.

«Θέλουμε λίγους μήνες για να αρχίσει να αποδίδει η επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου και οι επιστροφές», είπε αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα.

«Το πρόβλημα είναι εθνικής σημασίας», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας, εκτιμώντας ότι η πληροφόρηση των τοπικών κοινωνιών που δέχονται τις μεταναστευτικές ροές «η πληροφόρηση έχει αρχίσει και γίνεται σε καλύτερο επίπεδο».

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, οι αντιδράσεις που προβάλλονται από τις τοπικές κοινωνίες αφορούν πρώτον στο εγχείρημα ότι «δεν έχουμε τις υποδομές».

«Κάνουμε τα πάντα ώστε οι ελλείψεις σε υποδομές να αντιμετωπιστούν. Δηλαδή σχολείο, νοσοκομείο και προσωπικό», διαβεβαίωσε, κάνοντας λόγο και για υποκινούμενες αντιδράσεις.

Δεύτερον αναφέρθηκε στην αντίδραση του ότι «εγώ δεν τους θέλω», υπενθυμίζοντας ότι «είναι πάνω από 30.000 στα νησιά», κάτι που δεν γίνεται αποδεκτό από την κυβέρνηση, δηλαδή να σηκώνουν τα νησιά όλο το βάρος.

Τρίτον, είπε πως «οι Έλληνες φοβούνται γιατί δεν ξέρουν ότι είναι οικογένειες με παιδιά. Ενημερώνουμε ποιοι είναι αυτοί που έρχονται. Ζητάμε να μας πουν οι κοινωνίες τις ελλείψεις τους», σημείωσε.

Για τη διαμάχη που έχει προκύψει με το μπάρμπεκιου που διοργανώνεται έξω από το ΚΥΤ Διαβατών, χαρακτήρισε «άστοχο ό,τιδήποτε ρίχνει λάδι στη φωτιά», για να διευκρινίσει ότι «αφορά και τις δύο πλευρές» και έκανε έκκληση να αντιμετωπιστεί «με νηφαλιότητα το πρόβλημα».

Όσο αφορά την ίδια την εκδήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε πως «οποιοσδήποτε Έλληνας μπορεί να κάνει αυτό που θέλει στα πλαίσια του Συντάγματος και της νομιμότητας».

«Οι άνθρωποι που επενδύουν σε ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα, περνώντας μέσα από το δίκτυο διακινητών, να ξέρουν ότι θα χάσουν τα λεφτά τους», είπε απευθυνόμενος σε πληθυσμούς που ενδεχομένως φτάνουν στα σύνορα της χώρας με στόχο πιο επικερδείς εργασίες, οι οποίοι και «θα πάνε σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα».

«Η ενσωμάτωση είναι μαραθώνιος»

«Η Ελλάδα έχει δεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από την Αλβανία, την Πολωνία και αυτοί οι άνθρωποι έχουν ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία», είπε ο Στέλιος Πέτσας ερωτηθείς για το ζήτημα της ενσωμάτωσης των πληθυσμών στην ελληνική κοινωνία.

«Είναι ζήτημα της κυβέρνησης», είπε, εξηγώντας ότι «δεν είναι ζήτημα μιας ημέρας, είναι μαραθώνιος το πώς αυτοί οι άνθρωποι να ενσωματωθούν στην κοινωνία μας» και τόνισε ότι «το ζήτημα είναι να σταματήσουν οι ροές».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην εξωτερική πολιτική του μεταναστευτικού – προσφυγικού θέματος, σημειώνοντας τις κυβερνητικές κινήσεις, τόσο σε επίπεδο υπουργών, όσο και σε πρωθυπουργικό επίπεδο, που όλες έχουν στόχο να υπάρξουν αλλαγές «στο πλαίσιο που υπάρχει τώρα».

Κληθείς να δώσει διευκρινίσεις για τη δήλωσή του σχετικά με τα ατυχήματα σε περιπολίες του Λιμενικού, επανάλαβε ότι «όσο αυξάνει τις περιπολίες, αυξάνονται οι πιθανότητες για ατυχήματα, από εκεί και πέρα, αυξάνονται και οι πιθανότητες για θύματα».

«Τα θέματα της κυβέρνησης είναι της κυβέρνησης, τα θέματα της Βουλής είναι της Βουλής. Δεν μπορώ να σχολιάσω περαιτέρω, ούτε να πω τι θα κάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος», είπε τέλος για το ζήτημα της εξαίρεσης των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ από την προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS