Πέτσας: Θέλουμε ευρύτερη ευρωπαϊκή «ομπρέλα» απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

Πέτσας: Θέλουμε ευρύτερη ευρωπαϊκή «ομπρέλα» απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις

Ευρύτερη ευρωπαϊκή «ομπρέλα» στήριξης της χώρας μας έναντι της τουρκικής προκλητικότητας επιδιώκει η Αθήνα από τη Σύνοδο Κορυφής, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Υπάρχει ένα πλαίσιο επαφών του πρωθυπουργού και της ελληνικής διπλωματίας με άλλες χώρες, εντός και εκτός Ευρώπης, ώστε να απομονωθεί διπλωματικά η Τουρκία απέναντι στις παράνομες, κατά το διεθνές δίκαιο, ενέργειές της με αποκορύφωμα την άκυρη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης» είπε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

Όπως σημείωσε στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου, που είδε το «φως» της δημοσιότητας ικανοποιούνται τρία θέματα που έχει θέσει η κυβέρνηση για τις τουρκικές προκλήσεις: Η καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας, η ρητή αναφορά ότι δεν παράγει κανένα νόμιμο αποτέλεσμα αυτή η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης και η διατύπωση της ανεπιφύλακτης στήριξη της Ευρώπης στην Ελλάδα και την Κύπρο.

«Αυτά τα τρία πράγματα δίνουν την πολιτική ‘ομπρέλα’ ώστε όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες της Ε.Ε. αλλά και οι υπουργοί να μπορέσουν να εξειδικεύσουν ένα πλαίσιο για να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα ακόμα και με κυρώσεις, εάν χρειαστεί» επισήμανε ο κ. Πέτσας.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα μείνει μόνη σε περίπτωση που η Τουρκία υλοποιήσει τις απειλές της απάντησε: «Η Ελλάδα θα έχει δίπλα της όλους τους συμμάχους της εάν χρειαστεί και ελπίζουμε να μη χρειαστεί».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS