Πέτσας: Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς εθνική γραμμή και ομοψυχία

Πέτσας: Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους πολιτικούς αρχηγούς εθνική γραμμή και ομοψυχία

Ενημέρωση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ θα περιλαμβάνουν οι σημερινές συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην τηλεόραση του Open, ο Πρωθυπουργός «θα προχωρήσει σε ενημέρωση για το ταξίδι στις ΗΠΑ θα κάνει την αποτίμηση και θα ζητήσει εθνική γραμμή κι ομοψυχία για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας».

Ο κ. Πέτσας απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα από τον Τραμπ» εκφράζοντας την πεποίθηση ότι πρόκειται για «ανακοινώσεις ήταν της στιγμής, έτοιμες και στο συρτάρι. Δεν είχαν λάβει υπ’ όψιν τις συναντήσεις με Τραμπ, Πομπέο, Πέινς και τις πολύ σημαντικές συναντήσεις με τη Γερουσία, αλλά ούτε τα αποτελέσματά τους».

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πήρε στήριξη, σημειώνοντας ότι «οποιαδήποτε παρέμβαση των ΗΠΑ δεν θα ισορροπεί αλλά θα γέρνει προς τις ελληνικές θέσεις, καθώς «τα αμερικανικά συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται από τη στάση της Τουρκίας».Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ζήτημα των επενδύσεων και της αμυντικής συνεργασίας τονίζοντας ότι το ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας σε λιμάνια, μαρίνες και μεγάλα έργα, όπως το Ελληνικό, ήταν πολύ έντονο.

Πέτσας: Δεν συνδέεται ο εκλογικός νόμος με πρόωρες εκλογές

Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι στις σημερινές συναντήσεις θα συζητηθούν οι βασικές κατευθύνσεις και πώς «το σκέφτεται η κυβέρνηση» ενώ επέμεινε ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το 2023. «Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι δεν του άρεσε ο προηγούμενος εκλογικός νόμος και δεν σχετίζεται με τίποτα με πρόωρες εκλογές», σημείωσε.

Τέλος, αναφορικά με το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Πέτσας είπε ότι «μόνο ο κ. Μητσοτάκης ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενος ΠτΔ; Δεν έχουμε μπει σε ονοματολογία. Ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS