Πέτσας: Ο Ερντογάν οδηγείται σε διπλωματική απομόνωση

Πέτσας: Ο Ερντογάν οδηγείται σε διπλωματική απομόνωση

«Η συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν, που προχωρά μόνος του και ορίζει όπως νομίζει ο ίδιος θέματα που καλύπτονται από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, τον οδηγεί σε διπλωματική απομόνωση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, υπογράμμισε την καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας από την ευρωπαϊκή κοινότητα και επανέλαβε πως η υπογραφή του μνημονίου Τουρκίας - Λιβύης δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Ερντογάν κάνει σπασμωδικές κινήσεις, λόγω της πίεση που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας του».

«Εμείς είμαστε ψύχραιμοι. Ξέρουμε ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας, ξέρουμε ότι έχουμε συμμάχους, ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ότι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», τόνισε ο κ Πέτσας.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνάντηση που θα έχει με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για σημαντική συζήτηση τόσο με τον Αμερικανό πρόεδρο όσο και με άλλους αξιωματούχους, η οποία θα αποτελέσει ευκαιρία για την ελληνική πλευρά να προωθήσει θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική, τις επενδύσεις, αλλά και να μιλήσει στην ομογένεια με αφορμή την ψήφο των αποδήμων.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS