Πέτσας για κλοπή υλικού στη Λέρο: Δεν μπήκαν μόνο μια φορά οι δράστες - Ανοικτό το ενδεχόμενο τρομοκρατίας

Πέτσας για κλοπή υλικού στη Λέρο: Δεν μπήκαν μόνο μια φορά οι δράστες - Ανοικτό το ενδεχόμενο τρομοκρατίας

ια την υπόθεση με το χαμένο πολεμικό υλικό από τη ναυτική βάση στη Λέρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως η απώλεια διαπιστώθηκε τώρα, επί κυβέρνησης ΝΔ, κατά την παράδοση-παραλαβή.

«Η προηγούμενη πλήρης καταγραφή έγινε πέρυσι, άρα η κλόπη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έγινε από τον Ιανουάριο του 2019 έως το καλοκαίρι του 2019», είπε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η αφαίρεση του υλικού να έγινε σταδιακά σε περισσότερες από μία φορές.

Απαντήσεις στο γιατί δεν τοποθετήθηκε στην αντιπροεδρία της Κομισιόν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως η τοποθέτηση του Μαργαρίτη Σχοινά είναι «ψήφος εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε «τεράστια εθνική επιτυχία» την τοποθέτηση του κ. Σχοινά και σημείωσε:

«Επειδή διεκδικούσαμε παραγωγικό χαρτοφυλάκιο, δεν μπορούσαμε να διεκδικήσουμε την αντιπροεδρία. Δεν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε τη θέση του αντιπροέδρου στη νέα Κομισιόν κι έτσι δεν προχώρησε η σκέψη να προταθεί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ήταν στις επιδιώξεις μας ένα παραγωγικό φυλάκιο, αλλά στην πορεία μάς δόθηκε η ευκαιρία να έχουμε την αντιπροεδρία και ένα πλέγμα χαρτοφυλακίων και την αρπάξαμε».

Ερωτηθείς για την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν δήλωσε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι πάντα ανοικτός στον διάλογο, ενώ προσέθεσε ότι η ατζέντα δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί πλήρως.

Αναφερόμενος στην οικονομία και τη ΔΕΘ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και παρουσίασε δεσμεύσεις 12μηνου. Θύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει ότι θα παραμείνει το αφορολόγητο όριο και θα μειωθεί ο πρώτος συντελεστής στο 9%, κάτι που σημαίνει ότι θα ελαφρυνθούν σχεδόν όσοι οι πολίτες.

O Στ. Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Όπως είπε ξεμπλοκάρονται επενδυτικά σχέδια που υπονομεύτηκαν από ιδεοληψίες της προηγούμενης κυβέρνησης. Σημείωσε δε ότι θα υπάρξουν αποφάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ στο οποίο προεδρεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Μαργαρίτη Σχοινά στην θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν είπε ότι αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» για τη χώρα μας. υποστήριξε παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να εξασφαλίσει θέση αντιπροέδρου στην Κομισιόν και για το λόγο αυτό δεν προχώρησε η ιδέα να γίνει επίτροπος ένας πρώην πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς. Ηταν στις επιδιώξεις ένα παραγωγικό χαρτοφυλάκιο αλλά εν συνεχεία εμφανίστηκε ένα άλλο χαρτοφυλάκιο και η αντιπροεδρία και «πήραμε την ευκαιρία». Συμπλήρωσε δε ότι ο προταθείς από την Ιταλία κος κος Τζεντιλόνι παρότι πρώην πρωθυπουργός δεν έγινε αντιπρόεδρος. Φάνηκε πόσο ρευστό ήταν το ζήτημα.

Ερωτηθείς για το πώς χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την Συμφωνία των Πρεσπών (προδοτική, επιζήμια κ.τλ.) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός στις διεθνείς επαφές του την έχει χαρακτηρίσει «εθνικά επιζήμια συμφωνία».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS