Πελώνη: Δυναμική η λίστα με τις 29 χώρες που θα στείλουν πρώτες τουρίστες

Πελώνη: Δυναμική η λίστα με τις 29 χώρες που θα στείλουν πρώτες τουρίστες

Δυναμική είναι η λίστα των χωρών που από τις 15 Ιουνίου θα μπορούν να στέλνουν τουρίστες στη χώρα μας, όπως τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η Αρχική αυτή λίστα τηρεί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, μπορεί να εξειδικευτεί και σε συγκεκριμένα αεροδρόμια και στην πορεία μπορεί να διευρυνθεί.

Η κ. Πελώνη εξήγησε ότι πτήσεις προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» γίνονται και σήμερα και θα συνεχίσουν να γίνονται. Αυτό που αλλάζει σε αυτή την πρώτη φάση άρσης των περιορισμών από τις 15 Ιουνίου είναι το πώς θα αντιμετωπίζονται οι επισκέπτες που θα φτάνουν.

«Δεν μπορεί κανείς να πει σήμερα τι θα ισχύει την 1η Ιουλίου», τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και για την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών.

Στο ερώτημα τι θα ισχύει αν κάποιος ταξιδιώτης από χώρα εκτός της λίστας προσπαθήσει να φτάσει στην Ελλάδα μέσω αεροδρομίου σε χώρα που μπορεί να πετάξει στη χώρα μας, εξήγησε ότι θα υπάρξει εξειδίκευση και πως σε κάθε περίπτωση αυτό που μετρά είναι η χώρα προέλευσης και όχι η υπηκοότητα.

«Αυτό ισχύει και για Έλληνες υπηκόους», είπε η κ. Πελώνη στον ΣΚΑΪ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS