Παυλόπουλος σε Σταϊνμάιερ: Αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης δεν θα γίνει ανεκτή

Παυλόπουλος σε Σταϊνμάιερ: Αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης δεν θα γίνει ανεκτή

Σαφές μήνυμα με αποδέκτη την Αγκυρα έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την διάρκεια του δείπνου που παρέθεσε στον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Αναφερόμενος στην Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αμφισβητήσει επανειλημμένως ο Προκόπης Παυλόπουλος επεσήμανε πως αυτή καθορίζει και τα σύνορα της ΕΕ και «καμία αμφισβήτησή της δεν είναι ανεκτή».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έπλεξε το εγκώμιο του Στάινμαϊερ για τον ρόλο που έπαιξε στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών κατά την περίοδο της κρίσης.

«Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά πόσο συμβάλλατε έτσι ώστε κατά την κρίσιμη περίοδο να παραμείνει η Ελλάδα στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η επίσκεψή σας στην Αθήνα πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη στιγμή για ολόκληρη της ΕΕ και την Ευρωζώνη. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση και θα παραμείνει στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη. Αυτό η Ελλάδα το πράττει με μεγάλες θυσίες του λαού της. Θέλω να πιστεύω ότι οι θυσίες της Ελλάδας θα ληφθούν υπόψη. Η Ελλάδα θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της αρκεί βέβαια και οι εταίροι της να πράξουν το ίδιο. Η Ελλάδα είναι τόσο πολύ αφοσιωμένη στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, ώστε και τα εθνικά της θέματα τα εντάσσει σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

st3 6

Στάινμαϊερ: Πρέπει να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη

Από την πλευρά του, ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ τόνισε ότι: Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια όχι συνήθη κρίση που μετά από λίγους μήνες ή χρόνια θα ξεπεραστεί. Μετά το Brexit η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγαλύτερη πρόκληση, και μπορεί αυτό που θεωρούσαμε αυτονόητο να μην είναι και τόσο. Πρέπει να αγωνιστούμε για να κρατήσουμε την Ευρώπη και οι 27 πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι.

Και πρόσθεσε: Δεν αρκούν πλέον οι μικροσυνεννόησεις μεταξύ μας. Πρέπει να δώσουμε πραγματικά λύσεις σε προβλήματα και απαντήσεις που μέχρι τώρα οι λαοί μας δεν άκουσαν από εμάς. Δεν έχουμε τελική απάντηση στο μεταναστευτικό, αλλά σίγουρα δεν μπορεί η απάντηση να είναι βελτίωση στην φύλαξη των συνόρων. Απαιτείται ενιαία πολιτική ασύλου.

st1 12

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ