Παυλόπουλος: To προσφυγικό και η τρομοκρατία επηρεάζονται από τη κρίσιμη κατάσταση στη Μ. Ανατολή

pavlopoulos 2

Τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σας υποδέχομαι με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς και ειλικρινούς φιλίας, που είναι παραδοσιακή και διαχρονική μεταξύ των λαών μας και έτσι θα διατηρηθεί, είπε ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Αμπάς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για μια κρίσιμη περίοδο στη Μέση Ανατολή, που χαρακτηρίζεται από σημαντικά γεγονότα με επιπτώσεις όχι μόνο στην ίδια την περιοχή, αλλά σε όλον τον κόσμο, και τα οποία αφορούν τους πρόσφυγες και την τρομοκρατία.

Το προσφυγικό θα το αντιμετωπισουμε με τον τρόπο που ταιριάζει στον πολιτισμό μας, όπως και τους τρομοκρατές, προς τους οποίους είμαστε αποφασισμένοι και αμείλικτοι, είπε ο κ. Παυλόπουλος, ενώ τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος στη Συρία που, όπως ανέφερε, είναι η πηγή του κακού.

Στο σημείο αυτό επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις για το Παλαιστινιακό. Όπως είπε, ακόμη και όταν τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία, «αποψη μας διαχρονική στην Ελλαδα είναι ότι δεν πρόκειται η Μέση Ανατολή να βρει την ειρήνη αν δεν λυθεί το παλαιστινιακό ζήτημα».

Ειδικότερα σημείωσε ότι διαχρονικές είναι επίσης οι θέσεις της χώρας μας πως η λύση πρέπει να ανταποκρίνεται στο διεθνές δίκαιο, κάτι που σημαίνει ότι τα κράτη της περιοχής πρέπει να έχουνε κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα.

Πρόσθεσε συγκεκριμένα ότι το παλαιστινιακό κράτος που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να είναι ένα κράτος βιώσιμο και για να γίνει αυτό πρέπει να είναι ανεξάρτητο, κυρίαρχο και εδαφικώς ενιαίο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ