Παυλόπουλος: "Οποίος αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, πλήττει τη διεθνή νομιμότητα"

pavlopoulos olant«Δεν ήλθα να μιλήσω μόνο για τη χώρα μου, ήλθα περισσότερο για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αγωνισθούμε από κοινού για μια Ευρώπη ισχυρή και ευημερούσα βασισμένη στις αξίες του Ανθρωπισμού, της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού».

Με τα λόγια αυτά ο Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος, τόσο κατά την κοινή συνέντευξη τύπου, όσο και κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε προς τιμή του ο Φρανσουά Ολάντ, έδωσε το στίγμα της επίσκεψής του στη γαλλική πρωτεύουσα.

Αφού ευχαρίστησε τον Γάλλο Πρόεδρο για τη φιλοξενία και αναφέρθηκε στους δεσμούς που έχει ο ίδιος με το Παρίσι, από την εποχή των φοιτητικών του χρόνων, υπογράμμισε ότι « στην πόλη του φωτός, το φως της ελευθερίας θα είναι πάντα πολύ πιο δυνατό από το σκοτάδι της τρομοκρατικής βαρβαρότητας».

«Το Μπατακλάν άνοιξε και πάλι τις πόρτες του και τα νερά του Σηκουάνα ρέουν με τρόπο αδιάλειπτα σταθερό, ακριβώς όπως η ιστορία και οι προοπτικές για το μέλλον της Γαλλίας» υπογράμμισε.

«Από την Αθήνα φέρνω στις αποσκευές μου τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε και με βάση τις αρχές αυτές, «ήλθα για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μαζί με τους λοιπούς εταίρους με τους οποίους έχουμε κοινή ευρωπαϊκή συνείδηση και αντίστοιχη αγωνία, προκειμένου να υπερασπισθούμε το μέλλον της ΕΕ σε μια κρίσιμη συγκυρία, όπου τα σύννεφα μαζεύονται απειλητικά στον ευρωπαϊκό ουρανό.(...) Εμείς οι Έλληνες είμαστε έτοιμοι όχι για να συμβιβασθούμε για μια Ευρώπη χωρίς προοπτική και κοινωνική συνοχή, αλλά για μια Ευρώπη ισχυρή και ευημερούσα βασισμένη στις θεμελιώδεις αξίες της» υπογράμμισε.

Για την επιτυχία της κοινής αυτής προσπάθειας για την Ευρώπη, σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, ο αγώνας θα μπορούσε να εμπνευσθεί από « το πάντα επίκαιρο αρχαίο ελληνικό πνεύμα» σε συνδυασμό με το ιστορικό τρίπτυχο της γαλλικής επανάστασης : « Ελευθερία, Ισότητα και Αδελφοσύνη. Τρεις απλές λέξεις που συγκροτούν το διαχρονικό μήνυμα του δυτικού πολιτισμού. Πολιτικό, Κοινωνικό, Υπαρξιακό» δήλωσε, ταυτίζοντας την Αδελφοσύνη με την Αλληλεγγύη στην Ευρώπη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ