ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Αποκαλύπτεται παρακράτος Καμμένου επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όλης της Ελλάδας για το παρακράτος που έστησαν Τσίπρας - Καμμένος, κατά τη διάρκεια της εξουσίας τους, και το οποίο αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας που κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου, στο φως έρχονται οι απίστευτοι διάλογοι κορυφαίων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που έπαιρναν ανοικτά εντολές από την Ελενα Τζούλη, προκειμένου να συλληφθούν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος καθώς και οι διαταγές της «να κινηθούν άμεσα», η παραδοχή της φυσικής παρακολούθησης του εκδότη των «Π».

Η Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αποκαλύπτει ακόμη το δίκτυο με τον πρώην αξιωματικό και κουμπάρο τους, Σπύρο Παπαχρήστο και δικηγόρους, πολίτες, εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς που είχε καταφέρει να διεισδύσει σε σημαντικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Βέβαια, το μόνο που δεν ήξεραν ο Πάνος Καμμένος και η Έλενα Τζούλη εκείνο το αλησμόνητο 48ωρο της σύλληψης όμως, ήταν ότι ο συγκυβερνήτης τους, Αλέξης Τσίπρας, μέσω της ΕΥΠ τους παρακολουθούσε. Στην εν λόγω έρευνα της ΕΥΠ η οποία πραγματοποιήθηκε την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ υπό τη διοίκηση του Γιάννη Ρουμπάτη περιλαμβάνονται χιλιάδες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις βιντεοσκοπημένες συναλλαγές με παραδόσεις φακέλων με χρήματα ενώ περιγράφεται πλήρως η δομή ενός κυκλώματος το οποίο κατάφερνε μέσα από παράνομες δραστηριότητες να έχει έσοδα που αγγίζουν το 1 000.000 ευρώ μηνιαίως. 

Τα μέσα ενημέρωσης σε όλη τη χώρα αναδημοσιεύουν το θέμα ύστερα και από τον σάλο που προκλήθηκε.

 

ΝΔ: Να πάρει θέση ο Τσίπρα για το παρακράτος

Η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της, καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει ξεκάθαρη θέση αναφορικά με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζει πως σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας φαίνεται ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας - και τότε πρωθυπουργός της χώρας - είχε γνώση των όσων συνέβαιναν μεταξύ κορυφαίων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και της συζύγου του Πάνου Καμμένου, Έλενας Τζούλη, με την τελευταία να δίνει ανοιχτά εντολές στους αξιωματικούς προκειμένου να συλληφθούν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος.

Τέλος μέσα από την ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει πως αυτές οι πρακτικές παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, ενώ ερωτάται γιατί ο κ. Τσίπρας αδράνησε. 


ΚΙΝΑΛ: Η Δικαιοσύνη να προχωρήσει στην απόδοση ευθυνών

Σε απόδοση ευθυνών από πλευράς δικαιοσύνης καλεί από τη δική του μεριά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

«Οι σημερινές αποκαλύψεις αναδεικνύουν περίτρανα τις παρακρατικές, βαθιά καθεστωτικές και επικίνδυνες για τους θεσμούς πρακτικές και λογικές, που αναπτύσσονταν μέσα στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές που οδήγησαν στη δημιουργία του άθλιου παραδικαστικού κυκλώματος, με τον ακροδεξιό συγκυβερνήτη και την καραμανλική δεξιά», σημειώνει ο κ. Χρηστίδης.

«Ο κ. Τσιπρας που ομολογεί ότι γνώριζε την υπόθεση, οφείλει να τοποθετηθεί με σαφήνεια γιατί και μετά από όλα αυτά συνέχισε να συγκυβερνά με τον κ. Καμένο. Η Δικαιοσύνη οφείλει να προχωρήσει στην πλήρη απόδοση των ευθυνών», καταλήγει.


Χρυσοχοΐδης: Δεν θα επιτρέψουμε παρακράτος στην ΕΛΑΣ

Την πρόθεση του να βάλει τέλος στο παρακράτος μέσα στην ΕΛΑΣ ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός επεσήμανε ότι, με αφορμή δημοσιεύματα και απομαγνητοφωνημένα κείμενα, «είναι αδιανόητα αυτά τα οποία γράφονται και αφορούν στη λειτουργία ενός παρακράτους εδώ και αρκετά χρόνια πριν την ανάληψη της εξουσίας από τη σημερινή κυβέρνηση. Ενός παρακράτους που περιλαμβάνει ανήκουστες πράξεις πολιτικών, πολιτών, αλλά και ταυτόχρονα ανώτερων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Θέλω να σας πω ότι για αυτές τις πράξεις υπάρχουν υπόλογοι που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις».

Μάλιστα, ο ίδιος συμπληρώνει πως «σε ότι αφορά στην αστυνομία, η ΕΛ.ΑΣ είναι ένα σώμα που υπερασπίζεται τη Δημοκρατία, λειτουργεί στο πλαίσιο του Συντάγματος και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να ανέχεται να λειτουργεί, εντός της, παρακράτος. Η ΕΛ.ΑΣ θα αποβάλλει όλους εκείνους οι οποίοι είναι διεφθαρμένοι και συνεχίζουν να εννοούν ότι μπορούν να συμμετέχουν σε κυκλώματα διαφθοράς και ανομίας. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και η πολιτική ηγεσία είναι σε επαφή και συνεννόηση με την εισαγγελία, ούτως ώστε να της δοθούν υπεύθυνα από την πλευρά της, εκείνοι που φέρονται ως ύποπτοι, και στη συνέχεια με ακριβοδίκαιο τρόπο να προβεί σε ενέργειες πάρα πολύ σύντομα».

«Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν νοείται να έχει σχέση με παρακράτος. Αυτή η κυβέρνηση αγωνίζεται για την βελτίωση της λειτουργίας των θεσμών, επιμένει στη διαφάνεια και τη λογοδοσία, ώστε να καταπολεμάται η διαφθορά. Να είστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν δράσεις της αστυνομίας που στην πράξη θα εξαρθρώσουν κυκλώματα που αφορούν τη διαφθορά, αλλά και το οργανωμένο έγκλημα», καταλήγει ο υπουργός. 


Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε τον... συγκυβερνήτη του

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση αναφορικά με το παρακράτος που στήθηκε επί διακυβέρνησής της, το κόμμα της Κουμουνδούρου «αμέλησε» να πει έστω και μισή κουβέντα για τον συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο και τη σύζυγό του.

Ώρες μετά την κυκλοφορία του δημοσιεύματος, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλώθηκε σε μία επικοινωνιακή φούσκα καθώς η ανακοίνωσή του δεν απαντάει στα σημαντικά ερωτήματα που αφορούν τη δράση του Πάνου Καμμένου και τις εντολές που δόθηκαν από τον ίδιο και τη σύζυγό του για τη σύλληψη των δύο δημοσιογράφων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου:

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης - Πάει πολύ η ΝΔ να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ που ανέδειξε το σκάνδαλο.
Η εφημερίδα "Παραπολιτικά" παρουσιάζει σήμερα επιλεκτικά στοιχεία από τη δικογραφία μιας υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που έφτασε στη δικαιοσύνη χάρη στην αποφασιστικότητα που επέδειξε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΥΠ προχώρησε την έρευνα σε βάθος και εξάρθρωσε ένα σύστημα, που αν είχε κάποιες πολιτικές διασυνδέσεις, αυτές δεν είχαν καμία σχέση με την Αριστερά. Ήταν ένα παρακράτος που είχε στηθεί από τη Δεξιά με πλοκάμια μέσα στην αστυνομία, ακόμη και σε δικαστικούς.

Ο τότε Πρωθυπουργός μόλις ενημερώθηκε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, έδωσε σαφή εντολή η έρευνα να πάει μέχρι τέλους, χωρίς να παραβλέψει κανέναν, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, και ο φάκελος να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Πράγμα το οποίο και έγινε, για αυτό άλλωστε και υπάρχει σήμερα το εν λόγω υλικό από τη δικογραφία της υπόθεσης, το οποίο όμως αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα παρουσιάζει η εφημερίδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του τόλμησε τότε κάτι που δεν το είχε τολμήσει καμία κυβέρνηση στο παρελθόν. Ακριβώς επειδή δεν είχε δεσμεύσεις και δεν την κρατούσε κανένας. 

Πάει πολύ, λοιπόν, σήμερα η εν λόγω εφημερίδα και πολύ περισσότερο η ΝΔ να εγκαλούν αυτούς που ανέδειξαν το σκάνδαλο. Όσο και να το προσπαθούν, είναι αδύνατο να μετατρέψουν το άσπρο σε μαύρο. 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS