Παπαγγελόπουλος: Για πρώτη φορά ισχυροί και επώνυμοι πληρώνουν

«Για πρώτη φορά ισχυροί και επώνυμοι πληρώνουν», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ξεκαθαρίζοντας ότι «η εποχή της ατιμωρησίας έχει τελειώσει». Ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη σχετικά με τις λίστες μεγαλοκαταθετών και τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των μέσων ενημέρωσης.

Για τα δάνεια των ΜΜΕ «ο έλεγχος συνεχίζεται κανονικά» είπε και πρόσθεσε ότι «για πρώτη φορά ισχυροί και επώνυμοι παράγοντες πληρώνουν τις οφειλές τους». «Έρευνες που καρκινοβατούσαν ή δεν ξεκινούσαν τώρα προχωρούν γρήγορα», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός παραπέμποντας στα αρμόδια θεσμικά όργανα της δικαιοσύνης αν υπάρχει υπαινιγμός για καθυστέρηση στην έρευνα των δανείων των καναλιών. «Να σας διαβεβαιώσω ότι η εποχή της ατιμωρησίας έχει τελειώσει γιατί είναι απαίτηση όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά όλων υγιών πολιτικών δυνάμεων και του λαού μας», σημείωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος. «Την ύβρη πάντα την διαδέχεται η Νεμεσις για να επέλθει η κάθαρση», υπενθύμισε και δεσμεύθηκε ότι «θα αποκαλυφθεί ό,τι έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια και θα αποδοθούν ευθύνες».

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στην τροπολογία του με την οποία η Δικαιοσύνη μπορεί να αξιοποιεί και μη νομίμως κτηθέντα αποδεικτικά μέσα. «Προσφάτως με αποκάλεσαν και λαϊκιστή γι’ αυτή την τροπολογία», είπε και απάντησε στους επικριτές του: «δεν με πειράζει γιατί λαϊκιστής είναι να είσαι αρεστός στο λαό. Αυτό που θέλω εγώ είναι να είμαι χρήσιμος στο λαό κι όχι χρήσιμος στις οικονομικές ελίτ».

Ο κ. Τριανταφυλλίδης ζήτησε να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όσων είναι στις λίστες μεγαλοκαταθετών. «Δεν μπορεί η αχλή και η ομίχλη να πέφτει στο σύνολο πολιτικών δημοσιογράφων και επιχειρηματιών», είπε και πρόσθεσε: «πρέπει να βγουν τα ονόματά τους δεν είναι ανθρωποφαγία ούτε κανιβαλισμός αλλά να φανούν όσοι έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι για να επωφεληθούν».

«Συμμερίζομαι το ενδιαφέρον αλλά ο νομικός μας πολιτισμός δεν αποσκοπεί στο να διασύρουμε ανθρώπους, αλλά να διαλευκάνουμε υποθέσεις και να αποδώσουμε τις ευθύνες όπου ανήκουν», του απάντησε ο κ. Παπαγγελόπουλος και ανακοίνωσε ότι «για όσους εμπλέκονται για λίστα Μπόργιανς καθημερινά αποστέλλονται κλήσεις». «Έχουν ζητηθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς στοιχεία για τα επενδυτικά προϊόντα που είχαν αγοράσει Έλληνες καταθέτες και τα έστειλαν εξωτερικό. Δεσμεύονται οι λογαριασμοί κι ασκούνται ποινικές διώξεις», υπογράμμισε κάνοντας λόγο για «εντυπωσιακά αποτελέσματα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ