Παπαδημητρίου: Με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό βάζουμε τέλος στην υπερχρέωση

Παπαδημητρίου: Με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό βάζουμε τέλος στην υπερχρέωση

Ο Υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Παπαδημητρίου, έθεσε το πρωί της Πέμπτης σε εφαρμογή την πλατφόρμα για τον πολυαναμενόμενο εξωδικαστικό μηχανισμό. Εξηγώντας τον τρόπο χρήσης, αλλά και τη χρησιμότητα της πλατφόρμας, ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε: «είναι μία πλατφόρμα που θα επιλύσει το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» και θα συμβάλλει στα ανείσπρακτα χρέη του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων» και προσέθεσε:

«Θα βοηθήσει ιδιαίτερα τις τράπεζες, οι οποίες έχουν δεσμευτικούς στόχους από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) για σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Κατά τους τελευταίους μήνες, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα κινούνται πτωτικά, ωστόσο η μείωση θα πρέπει να επιταχυνθεί, με στόχο μέχρι το τέλος του 2019 να γίνουν ρυθμίσεις σε περίπου 17 δισεκατομμύρια ευρώ ονομαστικής αξίας μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Ο εξωδικαστικός μηχανισμός μπορεί να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο σε αυτήν την κατεύθυνση».

Επιπλέον, ο κ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε: «το κυριότερο, όμως, είναι ότι αυτή η πλατφόρμα μπορούν να αξιοποιήσουν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγάλες για να ρυθμίσουν τα χρέη τους και να προχωρήσουν επιτέλους μπροστά στην οικονομία και την ανάπτυξη. Θα βάλουμε τέλος στην υπερχρέωση της ελληνικής κρίσης των τελευταίων ετών και όλα αυτά ξεκινούν σήμερα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ