Παναγιωτόπουλος: Δεν μπορεί να μιλάμε για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και η Τουρκία να προκαλεί

Παναγιωτόπουλος: Δεν μπορεί να μιλάμε για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και η Τουρκία να προκαλεί

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σχολίασε την ανακολουθία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας με την οποία επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο Ερντογάν είπε “να μη χτυπάμε πολύ τα χέρια στο τραπέζι” και μετά έρχεται αυτή η δήλωση… Στο ίδιο έργο θεατές», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. «Η δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο εμπρηστικών και προκλητικών δηλώσεων», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη, για τα όσα είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός την Παρασκευή για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Ο Χαμί Ακσόι απέρριψε ως «αβάσιμους, ψευδείς και συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη» και μάλιστα προκλητικά ανέφερε ότι η ελληνική ηγεσία «δεν μπορεί να ξεχάσει ότι τους ρίξαμε στο Αιγαίο».

 

Παναγιωτόπουλος: Το ΥΠΕΘΑ δεν είναι περιστερώνας

«Δεν μπορεί να μιλάμε για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και από την άλλη να κάνουν πανσπερμία προκλητικών δηλώσεων και εμπρηστικής ρητορικής. Είναι σαν να κάνουμε ένα βήμα μπροστά και τρία πίσω, ειδικά με την τουρκολιβυκή συμφωνία που αμφισβητεί ευθέως κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας», σχολίασε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και εκτίμησε ότι η εν λόγω συμφωνία δεν θα κυρωθεί από τη Βουλή της Λιβύης.

«Σε μια κυβέρνηση πάντα υπάρχουν και τα γεράκια που υιοθετούν και πιο επιθετική γλώσσα. Το ΥΠΕΘΑ δεν είναι περιστερώνας, ούτε πρέπει να δώσει την εντύπωση ότι είναι περιστερώνας. Εκεί θα συναντήσετε και τα “γεράκια”, υπάρχουν πολλές γλώσσες, η κυβέρνηση υιοθέτει τις τελικές αποφάσεις και η στρατιωτική ηγεσία ακολουθεί τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας. Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια», συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

 

«Στόχος να ελεγχθεί καλύτερα ο Εβρος»

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ακόμη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώνει άλλο βάρος στο μεταναστευτικό, και πρόσθεσε πως στόχος είναι να ελεγχθεί καλύτερα ο Έβρος, με περιπολίες στρατιωτών και αστυνομικών, αγορά προηγμένου εξοπλισμού στα 220 χλμ. της χερσαίας συνοριογραμμής, περισσότερους φράχτες, μέσα περιπολίας, ελικόπτερα, πλωτά μέσα και κλειστούς χώρους για τους μετανάστες. Τέλος, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας υπογράμμισε ότι «τώρα είναι η ώρα να αναβαθμίσουμε τα οπλικά μας συστήματα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS