Palmos Analysis: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 8 μονάδες έναντι της ΝΔ

dimoskopisiready

Προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 8 μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του tvxs.gr.
Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25,8% έναντι 17,7% της ΝΔ, ενώ τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 8,7%.
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 3,5% ενώ πολύ χαμηλά είναι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ (3%) και του Ποταμιού (2,3%) με τους ΑΝΕΛ να καταγράφουν 2,5% και τη ΔΗΜΑΡ σχεδόν εξαφανισμένη στο 0,7%.

dimoskopisi1

Σύμφωνα με την έρευνα η μεγάλη πτώση της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται στην χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της, με ένα μέρος εξ αυτών να πηγαίνει προς την ΣΥΡΙΖΑ (6%), τη Χρυσή Αυγή (5%0 και λιγότερο στους ΑΝΕΛ (2%), ενώ οι διαρροές είναι πολύ μεγαλύτερες στο ΠΑΣΟΚ που χάνει έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, 6% προς τη ΝΔ, αλλά και προς όλα τα άλλα κόμματα.
Οσον αφορά στη συσπείρωση ψηφοφόρων, η αξιωματική αντιπολίτευση καταφέρνει να διατηρήσει το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεις της, σημειώνοντας πτώση περίπου 1% σε σχέση με τις ευρωεκλογές, ενώ έχει απώλειες προς την Χρυσή Αυγή, τους ΑΝΕΛ και την ΝΔ.

dimoskopsisperirosi2

dimoskopsispeirosi3

dimoskopseispirosi4

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερτερεί της ΝΔ και στην παράσταση νίκης, καθώς το 53% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ το 28% «βλέπει» νίκη της ΝΔ.

dimoskopparastasi

Οσον αφορά στο τι πιστεύουν οι πολίτες αναφορικά με την οικονομία της χώρας, 3 στους 4 διαφωνούν ότι η οικονομία της χώρας βελτιώνεται. Επίσης, το 53% των ερωτηθέντων διαφωνεί με την άποψη ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο, με μόλις το 33% να εμφανίζεται σύμφωνο.
Στο ερώτημα για την καταλληλότητα του πρωθυπουργού, το κυβερνητικό στρατόπεδο υπερτερεί. Η διαφορά Σαμαρά-Τσίπρα έχει όμως μικρύνει, γιατί ενώ πρώτος παραμένει σταθερός ( οριακή άνοδος 1%), ο πρωθυπουργός χάνει 8 μονάδες σε σύγκριση με τον Μάιο.
Πηγή: tvxs -palmos analysis
Διαβάστε περισσότερα : tvxs.gr

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ