«Ώρα του Πρωθυπουργού»: Προς μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή

«Ώρα του Πρωθυπουργού»: Προς μετωπική Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή

Αντιπαράθεση για τα θέματα της ασφάλειας και της εγκληματικότητας αναμένεται να έχουν σήμερα το πρωί στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει στις 10.00 π.μ. σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Μητσοτάκη με θέμα: «Έξαρση της εγκληματικότητας και αύξηση των φαινομένων βίας».

Στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «από τους πρώτους κιόλας μήνες που ανέλαβε την εξουσία, υπονόμευσε την αντεγκληματική πολιτική με σειρά νόμων που αφήνουν, πλέον, τεράστια κενά στην δημόσια τάξη και ασφάλεια».
«Ολοένα και περισσότερο γινόμαστε μάρτυρες κρουσμάτων βίας και εγκληματικότητας, με συνέπεια να έχει γενικευθεί η αίσθηση της πλήρους ανομίας» σημειώνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. προσθέτοντας πως «ομάδες κουκουλοφόρων επιτίθενται ανενόχλητοι σε αστυνομικούς, οι λεγόμενοι γνωστοί άγνωστοι καταστρέφουν κάθε βράδυ δημόσια και ιδιωτική περιουσία και εκφοβίζουν τους πολίτες», ενώ «μέλη “συλλογικοτήτων” εισβάλλουν, όποτε θέλουν, σε υπουργεία, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, δημόσιες υπηρεσίες, πρεσβείες, εφορίες, νοσοκομεία, ακόμη και στον προαύλιο χώρο της Βουλής».

Σε δηλώσεις του χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακοπουλος ανέφερε ότι στη σημερινή συζήτηση «θα τεθούν συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κάλυψη που παρέχει στον κ. Αυγενάκη, ο οποίος φέρεται ότι διατηρούσε ειδικές σχέσεις και παρείχε εξυπηρετήσεις σε άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».

Η Πειραιώς αναφορικά με την Siemens και τα «δώρα» που η κυβέρνηση κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δέχθηκε, απαντάει με την κατάθεση της κυρίας Τσακάλου, γραμματέως του Χριστοφοράκου, που δήλωσε ότι «τα κάλυψε ο κ. Μητσοτάκης» εννοώντας το κόστος όσων προμηθεύτηκε από την συγκεκριμένη εταιρεία. Το ερώτημα που θέτει στην κυβέρνηση είναι «εάν προώθησε την κατάργηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού και αν όχι με τι τον αντικατέστησε…»

Με αφορμή και την περίπτωση Αυγενάκη, η ΝΔ καταγγέλει την κυβέρνηση για «μηχανισμούς παρακράτους». «Παρακολουθούν τα τηλέφωνα στελεχών μας» δήλωσε η Μαρία Σπυράκη. Στο επίκεντρο θα βρεθεί στην ώρα του πρωθυπουργού και η δήλωση του υπουργού κ.Βερναρδάκη που επικαλέστηκε στοιχεία που έχει στη διάθεση του και τα οποία δείχνουν ότι οι ανώνυμοι λογαριασμοί που άνοιξαν στο twitter από τον Σεπτέμβριο και μετά είναι κυρίως δεξιών. Η Πειραιώς μιλάει για εκτεταμένο «φακέλωμα» των πολιτών.

Εκπτωση στον ΕΝΦΙΑ

Το πρωτογενές πλεόνασμα να δοθεί με τη μορφή εφάπαξ βοήθημα σε όλους τους μακροχρόνια εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ και ως έκπτωση σε όλους τους πολίτες που κατέβαλαν ΕΝΦΙΑ, είναι η πρόταση της ΝΔ. Θα παρουσιαστεί και κοστολογημένη η πρόταση της. Επιμένει να δοθούν σε όλους οι εκπτώσεις του ΕΝΦΙΑ καθώς ήταν ένας φόρος τον οποίον πλήρωσε ακριβά εκλογικά.

Πολλοί νεοδημοκράτες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ που υποσχόταν τότε την κατάργηση του ενώ και ο Αλέξης Τσίπρας ως πρόεδρος της Αντιπολίτευσης δήλωνε ότι δεν θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, κι ας αποδείχθηκε στη συνέχεια ότι δεν είχε ακίνητο στο όνομα του. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ αλλά τον αύξησε κιόλας κατά 300-350 εκατομμύρια. Γι αυτό και η ΝΔ ελπίζει σε «επαναπατρισθέντες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ