Oμιλία Τσίπρα σήμερα στο ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

syriza koinovouleytiki omada

Τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για επίτευξη συμφωνίας στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, ούτε οπισθοχώρηση από τις «κόκκινες» γραμμές στα εργασιακά, αναμένεται να επαναλάβει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός θα εμφανιστεί αισιόδοξος για το εντός χρονικών ορίων κλείσιμο της αξιολόγησης και παράλληλα θα αποστείλει μηνύματα συνοχής της ΚΟ και σταθερότητα της χώρας. Οι πληροφορίες τον θέλουν να στέλνει μηνύματα και εκτός συνόρων, επαναλαμβάνοντας το αίτημα της τήρησης των συμφωνηθέντων και από πλευράς δανειστών, κυρίως όσο αφορά στο χρέος.

Μια νέα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, της οποίας η Κοινοβουλευτική Ομάδα επίσης συνεδριάζει σήμερα, αλλά και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι βέβαιο ότι θα έχει «χώρο» στην ομιλία Τσίπρα. Αυτό που διακαώς επιθυμεί η κυβέρνηση είναι πολιτική συμφωνία με τους δανειστές, για την επίτευξη της οποίας αναμένεται πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες ο Πρωθυπουργός.

Η συνεδρίαση του Washington Club, την Παρασκευή στο Βερολίνο, με θέμα τη συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους αυτή τυχόν θα πραγματοποιηθεί, είναι εν γνώσει της κυβέρνησης. Γνωστό είναι επίσης, στην Αθήνα, ότι συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα θα οδηγήσει σε νέες απαιτήσεις από τη χώρα μας. Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στις 13:30, θα καλυφθεί τηλεοπτικά, ενώ μετά το τέλος της, οι κάμερες και οι πόρτες της αίθουσας θα κλείσουν, ώστε να επιχειρηθεί κατευνασμός των δυσαρεστημένων βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Πηγή: ANT1

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ