Κασσελάκης ενώπιον Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσυνδέθηκε από την κοινωνία, χάσαμε το 68% της κοινοβουλευτικής μας δύναμης

Κασσελάκης ενώπιον Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσυνδέθηκε από την κοινωνία, χάσαμε το 68% της κοινοβουλευτικής μας δύναμης

Με επίθεση στους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Με αφορμή την πραγματοποίηση της συνεδρίασης στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, ο κ. Κασσελάκης σχολίασε πως η πραγματικότητα είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια αίθουσα είχε κάποτε 149 βουλευτές, μετά 145, μετά 86, μετά 71, μετά 47.

«Με άλλα λόγια, χάσαμε το 68% της κοινοβουλευτικής μας δύναμης μέσα σε εννέα χρόνια. Προφανώς, μέσα σε εννέα χρόνια αλλάζει η χώρα. Αλλάζει και η κοινωνία» είπε. «Δυστυχώς, το συμπέρασμα είναι ότι σταδιακά υπήρξε αποσύνδεση ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνίας. Μία απόσταση πολιτικής πρότασης ΣΥΡΙΖΑ και κοινωνικών μεταβολών». Αυτή την πραγματικότητα καλείται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να την αναστρέψει, τόνισε.

Ο κ. Κασσελάκης παρότρυνε τους βουλευτές να μην ανησυχούν που «είμαστε πλέον 36», γιατί «η ηθική μας κοινοβουλευτική παρουσία είναι και θα είναι 47 βουλευτές, διότι αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός».

Ο κ. Κασσελάκης σχολίασε δηκτικά ότι οι βουλευτές δεν παρέδωσαν τις έδρες τους και έβαλαν τη φιλοδοξία τους πάνω από την κοινωνία.

«Η ηθική μας κοινοβουλευτική παρουσία είναι 47 βουλευτές, αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός. Μερικοί δεν σεβάστηκαν τον κώδικα δεοντολογίας να παραδώσουν τις έδρες τους. Για μήνες δεν βγήκαν να κατηγορήσουν τις ύβρεις του συστήματος κατά του ΣΥΡΙΖΑ», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσελάκης πρόσθεσε: «Βάζουν τη φιλοδοξία τους πάνω από την κοινωνία. Αυτά τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια είναι με το μέρος μας και η δικαίωση έχει τους δικούς της χρόνους».

Κασσελάκης για επιστολική ψήφο: Απαιτεί απαντήσεις για πιθανά συνταγματικά κωλύματα

Αναφορικά με την επιστολική ψήφο, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι απαιτεί απαντήσεις για πιθανά συνταγματικά κωλύματα.

«Έστω και με καθυστέρηση, ακούσαμε την ανακοίνωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό για την καθιέρωση της επιστολής ψήφου στις ευρωεκλογές», είπε.

«Η σημερινή εξαγγελία δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης. Απαιτεί απαντήσεις για πιθανά συνταγματικά κωλύματα, για τη διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου, καθώς και ασφαλιστικές δικλίδες που θα προστατεύσουν από ενδεχόμενη νόθευση το εκλογικό αποτέλεσμα και θα εξασφαλίσουν την αξιοπιστία της διαδικασίας», πρόσθεσε.

Παρακολουθήστε την ομιλία Κασσελάκη:

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι εξαρχής αποδοκίμασε τη στάση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ για την ακύρωση της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει το ζήτημα με όρους επικοινωνιακούς.

Τον κατηγόρησε, επίσης, για «αυθαίρετες διαπραγματεύσεις για δανεισμό από το Βρετανικό Μουσείο και όχι για οριστική επιστροφή στην Ελλάδα».

Κασσελάκης: Φοροεπιδρομή και τεράστιος ΦΠΑ για τους πολλούς και τους αδύναμους

«Δείξε μου τον προϋπολογισμό σου να σου πω ποιος είσαι. Φοροεπιδρομή και τεράστιος ΦΠΑ για τους πολλούς και τους αδύναμους», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο προϋπολογισμός της ΝΔ δεν περιλαμβάνει έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας. Δεν θα υπάρξει φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνει από επιχειρήσεις. Μας υποτιμούν πάρα πολύ. Δεν περιλαμβάνει ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης μισθών και συντάξεων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης εστίασε στους τέσσερις άξονες στους οποίους χρειάζεται να επικεντρωθούν οι βουλευτές. Πρόκειται για φορολογική δικαιοσύνη, διαβίωση του πολίτη, ασφάλεια του πολίτη και στεγαστική πολιτική.

Κασσελάκης: Πονοκέφαλος για τον Μητσοτάκη ο Σαμαράς

«Βρισκόμαστε παραμονές της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν, που έχει προκαλέσει μύδρους του Αντώνη Σαμαρά. Δεν συμφωνεί στον διάλογο με την Τουρκία, ας μην αναφέρω πώς έχει μιλήσει για τους μετανάστες και τα ομόφυλα ζευγάρια. Όσο και να το κρύβουν τα ΜΜΕ, όπως καθετί που ενοχλεί τον εκλεκτό τους, ο κ. Σαμαράς αποτελεί πονοκέφαλο για τον κ. Μητσοτάκη», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ΚΟ παραβρίσκεται και ο προκάτοχός του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη δημόσια θεσμική εμφάνισή του μετά τη διάσπαση.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ