Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Μακρόν - Τι συζήτησαν

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα-Μακρόν - Τι συζήτησαν

Ολοκληρώθηκε το πρόγευμα εργασίας του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, στo Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Πρωθυπουργός αναχώρησε από το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας χωρίς να κάνει δηλώσεις και αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, όπου θα συμμετέχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των κρατών - μελών της Ε.Ε. και των έξι ανατολικών χωρών - εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία).

Τι συζήτησαν

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, η πορεία του ελληνικού προγράμματος, ο συντονισμός για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για την Ευρωζώνη, το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και η επιτάχυνση των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα, συζητήθηκαν στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης να προγραμματιστεί η επόμενη συνάντηση των χωρών του Νότου τον Γενάρη του 2018.

Το πρόγευμα που παρέθεσε ο Γάλλος πρόεδρος στον κ. Τσίπρα διήρκεσε μια ώρα και ένα τέταρτο, δηλαδή μισή ώρα επιπλέον από τον προβλεπόμενο χρόνο στο πρωτόκολλο.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΜΠΕ, η υποδοχή του κ. Τσίπρα από τον κ. Μακρόν ήταν ιδιαίτερα θερμή. Κατά την άφιξη, περίμενε τον Έλληνα πρωθυπουργό στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου των Ηλυσίων και κατέβηκε να τον υποδεχθεί κατά την έξοδο του από το αυτοκίνητο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ