Οικουμενική ζητάει ο Λεβέντης - Δεν υπογράφει κοινό ανακοινωθέν

symboulio politikon arxhgon 2Παρά τις αρχικές μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, φαίνεται ότι τελικά αναζητείται κοινός τόπος για την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, καθώς αυτήν την στιγμή οι αρχηγοί επεξεργάζονται ένα προσχέδιο τεσσάρων σελίδων, που έβαλε στο τραπέζι η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Τα βασικά σημεία του ανακοινωθέντος που προετοιμάζεται με προσωπική φροντίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, είναι:

- Αναλογική κατανομή προσφυγικών ροών στις χώρες της ΕΕ
- Τήρηση της Σύμβασης της Γενεύης του 1960
- Θα επισημαίνεται το θεσμικό κενό που θα υπάρχει στην ΕΕ σχετικά με κυρώσεις που θα έπρεπε να προβλέπονται για τέτοια θέματα, όπως συμβαίνει με τις παραβιάσεις των κριτηρίων σχετικά με την οικονομική σταθερότητα.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Λεβέντης ζήτησε οικουμενική κυβέρνηση και επέμεινε στην απόφασή του να μην υπογράψει το ανακοινωθέν.

Με τη σειρά της, η Φώφη Γεννηματά είπε ότι θα υπογράψει το ανακοινωθέν της Προεδρίας, αλλά με αστερίσκους. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να καταγραφεί στο τέλος του κειμένου η άποψή της ότι για την εφαρμογή των αποφάσεων χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ευθύνης.

Από το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, σημειώνουν, όσον αφορά στο κοινό ανακοινωθέν, ότι το κόμμα θέτει τα εξής: «Η εθνική γραμμή, για να έχει αποτέλεσμα, χρειάζεται μια ισχυρή και ικανή κυβέρνηση για να την υλοποιήσει».

«Η χώρα» συνεχίζουν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, «χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων».

«Και την προηγούμενη φορά βγήκε ανακοίνωση μετά το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και η κυβέρνηση δεν την υλοποίησε κατ' ελάχιστον» σημειώνουν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ