Οι Θεσμοί επιστρέφουν λέει η κυβέρνηση

Οι Θεσμοί επιστρέφουν λέει η κυβέρνηση

Την Μεγάλη Εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την Μεγάλη Τετάρτη αναμένεται να κατατεθούν προς άμεση ψήφιση τα μέτρα στη Βουλή, σύμφωνα με την κυβέρνηση, εάν φυσικά υπάρξει συμφωνία για την αξιολόγηση. Αυτό βέβαια θα συμβεί εφόσον στις 7 Απριλίου υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων του κοινοβουλίου. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέτρα θα πάνε στη Βουλή με διαδιακασίες εξπρές, με τη μορφή νομοσχεδίου επείγοντος –ή κατεπείγοντος, αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των Θεσμών και από το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Επιστρέφουν τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι των δανειστών
Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, το EWG αποφάσισε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση να προτείνει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα για να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία. Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η πιθανότερη ημέρα επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα είναι η Δευτέρα, Τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεδριάσουν για να λάβουν την απόφασή τους και εντός της ημέρας θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Οι ίδιες πηγές, τέλος, εκτοξεύουν βολές στον απόηχο δημοσιευμάτων για... ναυάγιο, λέγοντας πως «μέσα ενημέρωσης που για άλλη μια φορά έσπευσαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προεξοφλήσουν την καταστροφή, απλώς χάνουν την αξιοπιστία τους δημοσιογραφώντας με κριτήριο τις επιθυμίες τους», αφήνοντας έτσι αιχμές εναντίον του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Τα Νέα» που έκανε λόγο για ναυάγιο και ρήξη Τσίπρα – Τσακαλώτου.

Αμπαλάζ μέτρων ενόψει Πολιτικού Συμβουλίου
Υπενθυμίζεται πως αύριο, Σάββατο 1η Απριλίου, συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως ο κ. Τσίπρας «πάγωσε» το κλείσιμο της συμφωνίας προκειμένου να μην αντιμετωπίσει αντιδράσεις από τα κορυφαία στελέχη για την επώδυνη συμφωνία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση ενός «αμπαλάζ μέτρων», όπως π.χ. να κερδίσει τις συλλογικές συμβάσεις, ώστε να μπορέσει να εξηγήσει και να περάσει τα υπόλοιπα μέτρα. Πάντως δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ειδικά όσοι εκλέγονται στην περιφέρεια- που επιθυμούν η ψήφιση των μέτρων να μεταφερθεί για μετά τις εορτές του Πάσχα, προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τους ψηφοφόρους τους.

Ντάισελμπλουμ: Καμία συμφωνία στις 7 Απριλίου, πάμε για έκτακτο Eurogroup
Πιθανή είναι μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα εάν χρειαστεί, σύμφωνα με τον γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, υποστήριξε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 7ης Απριλίου, ακόμα και αν επιστρέψουν την Δευτέρα οι θεσμοί στην Αθήνα. Ωστόσο τόνισε πως δεν είναι απίθανο το σενάριο ενός έκτακτου Eurogroup. Υπενθυμίζεται πως και πριν από λίγες ημέρες είχε ακουστεί η πιθανότητα για ένα έκτακτο συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 28 Απριλίου ή αρχές Μαΐου.
Εξάλλου ο υφυπουργός Παιδείας Κώστα Ζουράρις αναφερόμενος στην ενημέρωση των βουλευτών των ΑΝΕΛ από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εφη Αχτσιόγλου είπε πως η υπουργός Εργασίας πως η διαπραγμάτευση είναι υπό εξέλιξη και είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί ένα έκτακτο Εurogroup αρχές Μαΐου, όπου θα συζητηθεί η έναρξη των συζητήσεων για τα μέτρα κατά του χρέους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ