Ο Τσίπρας ενημερώνει την πολιτική ηγεσία για το Κυπριακό

Ο Τσίπρας ενημερώνει την πολιτική ηγεσία για το Κυπριακό

Ημέρα ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό η σημερινή, με την κυβέρνηση να επιδιώκει συνεννόηση στο εθνικό θέμα του Κυπριακού, καθώς εισέρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή.

Στις διαδοχικές, κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παράσχει ενημέρωση για όλες τις επιμέρους πτυχές του ζητήματος και για τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, εν συνεχεία με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (στις 12.00 το μεσημέρι), με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ (στις 2 μ.μ.), και το απόγευμα, με τον επικεφαλής του Ποταμιού (στις 5 μ.μ.), τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων (στις 7.30 μ.μ.) και τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ (στις 8.30 μ.μ.).

Σημειώνεται ότι με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα από την τουρκική πλευρά, η κρίσιμη διάσκεψη της Γενεύης θα γίνει απουσία του Προέδρου Ερντογάν με εκπροσώπηση από τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη της Γενεύης «εφόσον υπάρχουν πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας», σημείωνε κυβερνητική πηγή στο ΑΠΕ -ΜΠΕ.

Ο Πρωθυπουργός είχε την Κυριακή τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες για το Κυπριακό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ