Σε πολιτικά πρόσωπα αναφέρθηκε ο Στουρνάρας στην κατάθεσή του για τη Novartis

Σε πολιτικά πρόσωπα αναφέρθηκε ο Στουρνάρας στην κατάθεσή του για τη Novartis

Για την υπόθεση των χειρισμών και των πολιτικών παρεμβάσεων στην Novartis κατέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κεντρικός τραπεζίτης κατέθεσε επί περίπου μία ώρα ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Κατά πληροφορίες, ο Γιάννης Στουρνάρας στην κατάθεση του αναφέρθηκε σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Στουρνάρας όπως δήλωσε υπέβαλε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου πολυσέλιδο υπόμνημα με τα νομικά του επιχειρήματα, ένα συμπληρωματικό δικαιοπολιτικό όπως το χαρακτήρισε υπόμνημα και μία περίληψη με την όλη ιστορία προκειμένου να στοιχειοθετήσει την θέση του πως σε βάρος του εξυφάνθηκε «σκευωρία» προκειμένου να εμπλακεί το όνομα του στην υπόθεση της Novartis.

Στη συνέχεια ο κ. Στουρνάρας απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

“Δε θα πω τίποτα. Θα τηρήσω τη μυστικότητα της διαδικασίας. Είναι όλα στο υπόμνημα” ανέφερε κατά την έξοδο του από το κτίριο του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται πως η ποινική προκαταρκτική εξέταση που διενεργούνταν από την Εισαγγελία Διαφθοράς για την εμπλοκή του στην υπόθεση της Novartis τέθηκε στο αρχείο διότι “ουδέν μεμπτόν” προέκυψε σε βάρος του.

Καταθέτει η Ελένη Ράικου


Κρίσιμη κατάθεση δίνει αυτή την ώρα ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρου Σοφουλάκη η εισαγγελέας Εφετών και πρώην Εισαγγαλέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου για την υπόθεση των χειρισμών και των πολιτικών παρεμβάσεων στη Novartis.

Η κυρία Ράικου ήταν η πρώτη που μέσω κύκλων της είχε κάνει αναφορά στην ύπαρξη του περιβόητου «Ρασπούτιν».

Υπενθυμίζεται πως τον Μάρτιο του 2017 η Ελένη Ράικου είχε παραιτηθεί από τη θέση της στην Εισαγγελία Διαφθοράς καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της.
 
 
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ