Ο Παπαγγελόπουλος επιβεβαιώνει τη συνάντηση με Μιωνή στο Μαξίμου: Με παρακάλεσε ο Παππάς

Ο Παπαγγελόπουλος επιβεβαιώνει τη συνάντηση με Μιωνή στο Μαξίμου: Με παρακάλεσε ο Παππάς

Στην απόλυτη παραδοχή των όσων αποκάλυψε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την συνάντησή του με τον Παπαγγελόπου και τον Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου οδηγήθηκε ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά και από τα αποδεικτικά στοιχεία (σ.σ. ιδιωτικό συμφωνητικό) που κατέθεσε ο επιχειρηματίας στα μέλη της επιτροπής.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος με δήλωσή του αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι συναντήθηκε με τον κ. Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο φρόντισε να αποδώσει την πρωτοβουλία της συνάντησης στον πρώην υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγγελόπουλο, «πριν από 4 χρόνια με παρακάλεσε ο κ. Παππάς να συναντηθούμε στο γραφείο του με τον κ. Μιωνή επικαλούμενος πιέσεις από την Ισραηλινή Κυβέρνηση. Ο κ. Μιωνής μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική».

Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υποστηρίζει ότι ο κ. Μιωνής ήταν σε έξαλλη κατάσταση και κατηγόρησε τους κ.κ. Βορίδη και Φιλιππάκη. Όπως υποστηρίζει, οι δύο υπουργοί του είπαν ότι «στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης». Μάλιστα, όπως αναφέρει, για τον κ. Βορίδη τον παρέπεμψαν στη ΝΔ και για τον κ. Φιλιππάκη του πρότειναν συμβιβασμό, ενώ για τον σκοπό αυτό έγινε και δεύτερη συνάντηση στο Μαξίμου.

Ο κ. Μιωνής, σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής, κατήγγειλε ότι κατά τη συνάντηση υπήρξε ωμός εκβιασμός και απαίτηση καταβολής ποσού 350.000 ευρώ από τον κ. Παπαγγελόπουλος, για να ρυθμιστούν εκκρεμότητες από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Ο κ. Παπαγγελόπουλος κάνει λόγο για «δήθεν εκβιασμό σε βάρος του κ. Μιωνή και για το ήθος του που δεν δίστασε να μαγνητοφωνήσει παράνομα στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλία του με δύο υπουργούς σε συνάντηση για την οποία ο ίδιος επανειλημμένως είχε παρακαλέσει».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS