Novartis: Ο «Σαράφης» εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ, αλλά αφέθηκε ελεύθερος- Θα καταθέσει τη Δευτέρα

Novartis: Ο «Σαράφης» εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ, αλλά αφέθηκε ελεύθερος- Θα καταθέσει τη Δευτέρα

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας, «Μάξιμος Σαράφης» μετά και την διαβεβαίωση του Αρείου Πάγου ότι θα καταθέσει στην Προανακριτική Επιτροπή με τον τρόπο που θα επιλέξει ο ίδιος, δηλαδή εξ’ αποστάσεως και μα αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, εμφανίστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.

Λίγη ώρα αργότερα ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος, καθώς η εξέτασή του ως μάρτυρας ορίστηκε να γίνει την Δευτέρα το απόγευμα.

Ειδικότερα, μετά την εμφάνιση του «Μάξιμου Σαράφη» στην ΓΑΔΑ, υπήρξε επικοινωνία της αστυνομίας με τον πρόεδρο της Προανακριτικής. Στο ερώτημα και τι κάνουμε με δεδομένο ότι θα τον εξετάσετε την Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής κ. Μπούγας απάντησε να αφεθεί ελεύθερος. Η αστυνομία ζήτησε να υπάρξει επιστολή από τον πρόεδρο της Προανακριτικής που να το αναφέρει. Ο κ. Μπούγας ωστόσο, είπε ότι δεν διαθέτει γραμματέα και έστειλε… sms.

Να σημειωθεί ότι ο λίγες ώρες νωρίτερα ο Άρειος Πάγος, άνοιξε το δρόμο για τις καταθέσεις των προστατευόμενος μαρτύρων, καθώς σε απάντησή του προς τα μέλη της Προανακριτικής για το πώς θα καταθέσουν οι προστατευόμενη μάρτυρες, άφησε την επιλογή στην διακριτική ευχέρεια των ίδιων των μαρτύρων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάθεσή του θα γίνει στις 4 το μεσημέρι της Δευτέρας, με τον τρόπο που ορίζει ο Άρειος Πάγος, δηλαδή με ηλεκτρονικά μέσα και θα βρίσκεται σε διαφορετικό χώρο από αυτόν που θα βρίσκονται οι βουλευτές –μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής.

Δικαστικές πηγές, αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες οι εξελίξεις να είναι ραγδαίες, καθώς από την στιγμή που ο Άρειος Πάγος ξεκαθάρισε ότι μπορεί να καταθέσει με τον τρόπο που θα επιλέξει η ίδια, ίσως και να εμφανιστεί και η «Αικατερίνη Κελέση», η προστατευόμενη μάρτυρας, η οποία επίσης δεν είχε προσέλθει να καταθέσει. Όπως και στην περίπτωση του «Μάξιμου Σαράφη» έτσι και εις βάρος της «Αικατερίνης Κελέση» έχει εκδοθεί ένταλμα βίαιης προσαγωγής.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» εις βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα βίαιες προσαγωγής, ήταν να καταθέσει την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο, διαφωνούσε με τον τρόπο που του ζητήθηκε να καταθέσει, και δεν εμφανίστηκε. Χθες, με επιστολή του ενημέρωσε την Επιτροπή ότι είναι πρόθυμος να καταθέσει, αλλά με τους δικούς του όρους, δηλαδή αλλοιωμένα χαρακτηριστικά και εξ' αποστάσεως.

Όταν ο Άρειος Πάγος ωστόσο έδωσε το πράσινο φως προκειμένου να καταθέσει με τον τρόπο που επιθυμεί ο «Μάξιμος Σαράφης» και υπό τον κίνδυνο να χάσει το καθεστώς προστασίας, εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ.

Την ίδια στιγμή, πηγές της Προανακριτικής αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το επόμενο βήμα στο πλαίσιο των καταθέσεων να είναι η κατ' αντιπαράσταση εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων με άλλους μάρτυρες.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS