Νίκη Κεραμέως: Για το άνοιγμα των σχολείων θα ακούσουμε τους ειδικούς

Νίκη Κεραμέως: Για το άνοιγμα των σχολείων θα ακούσουμε τους ειδικούς

Την επιδίωξη της κυβέρνησης να διεξαχθούν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις όσο το δυνατόν πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία τους, επανέλαβε από τη Βουλή η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη.

Κληθείσα από τον κ. Φίλη να σχολιάσει τη γνώμη του καθηγητή Πολιτικής της Υγείας και εκπροσώπου της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα κορωνοϊού, Ηλία Μόσιαλου, να ανοίξουν τα σχολεία μόνο για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, η κ. Κεραμέως είπε ότι η κυβέρνηση έχει τη μεγάλη τύχη και το προνόμιο να περιβάλλεται από εξαιρετικούς ειδικούς με επικεφαλής τον κ. Τσιόδρα.

Αυτούς ακούμε, και ο κ. Μόσιαλος αποτελεί ένα σημαντικό στέλεχος αυτής της συνολικής ομάδας. «Αυτοί οι ειδικοί αξιολογούν διαρκώς τα δεδομένα. Σεβόμαστε το έργο τους, και αναμένουμε την κατεύθυνσή τους. Επιδίωξή μας είναι (οι εξετάσεις) να διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία τους» είπε η κυρία Κεραμέως.

Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Κεραμέως και Φίλη στη Βουλή

Άγρια κόντρα της υπουργού παιδείας Νικης Κεραμέως με τον πρώην υπουργό παιδείας Νίκο Φίλη προκάλεσαν οι κατηγορίες του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ότι το υπουργείο χρησιμοποιεί την εταιρεία Cisco, η οποία παρέχει δωρεάν υπηρεσίες για εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όλες τις εκπαιδευτικές δομές της χώρας, προκειμένου να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση μέρους της εκπαίδευσης.

Νίκος Φίλης: «Συστρατευόμαστε όλοι σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεων της από διαφορετική σκοπιά ομως .Βεβαίως ενότητα αλλά όχι όμως χωρίς κριτική.
Γινεται μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης μέρους της εκπαίδευσης. Δεν ακούσαμε καμιά απάντηση για τα προσωπικά δεδομένα, στείλατε κείμενο, έγγραφο, πήρατε απάντηση; Οχι γενικά τι λέει ο νόμος. Μπορεί να υπάρξει τώρα προγραμματισμός για 200.000 ψηφιακές τάξεις ομως από το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης.»

Ακόμα ο κ. Φίλης ζήτησε να υπάρξει τηλεδιάσκεψη της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων για το ζήτημα των εξετάσεων για τα πανεπιστήμια με τη συμμετοχή και του ΕΟΔΥ του κ.Τσιόδρα. Η Υπουργός παιδείας από την πλευρά της κατηγόρησε τον κ. Φίλη ότι ποινικοποιεί τις δωρεάν παροχές που προσφέρει στην πολιτεία ο ιδιωτικός τομέας, στάση την οποία χαρακτήρισε λυπηρή.

Νίκη Κεραμεως: Για την Cisco σας λέω ότι η εταιρεία παρέχει δωρεάν αυτή την υπηρεσία για όλες τις εκπαιδευτικές δομές της χώρας.

Είναι λυπηρό κ. Φίλη αυτή τη στιγμή της μεγάλης κρίσης που βιώνει η χώρα μας που βλέπετε ότι γίνονται άλματα σε όλους τους τομείς να συμπεριφέρεστε με αυτό τον τρόπο να ποινικοποιείτε τις δωρεάν παροχές του ιδιωτικού τομέα. Αλίμονο αν δεν τις δεχτούμε θα ήταν έγκλημα αν δεν δεχόμασταν τους πάροχος της κινητής τηλεφωνίας που μας δίνουν δωρεάν δεδομένα, θα ήταν έγκλημα. Τα ποινικοποιείτε όλα είναι λυπηρό. Θα μας κρίνει όλους ιστορία.

Προφανώς δε σας άρεσε η απάντηση για τα προσωπικά δεδομένα αλλά εφαρμόσαμε πλήρως τον κανονισμό κ. Φίλη, βλέπετε εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν σας ενοχλεί που τρεις πάροχοι ιδιωτικοί έδωσαν δωρεάν δεδομένα, σας ενοχλεί που ήρθε μία εταιρεία και δίνει δωρεάν τη δυνατότητα σε όλη τη χώρα. στο 1,4 εκατομμύρια μαθητών της χώρας να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν ζωντανά τους εκπαιδευτικούς τους τόσο πολύ σας ενοχλεί τόσο πολύ ποινικοποιείτε τον ιδιωτικό τομέα».

Για το θεμα των προσωπικών δεδομένων που έθεσε ο κ.Φιλης η Υπουργος ανέφερε οτι «οι μαθητές δεν υποχρεούνται να δώσουν το e-mail τους εφόσον συνδέονται από λογισμικό πλοήγησης αλλά μόνο ένα όνομα χρήστη, ψευδώνυμο ή ότι επιλέξει ο καθένας. Τα e-mail των μαθητών μένουν εντός του σχολείου και έχει εφαρμοστεί κατά γράμμα το νομοθετικό πλαίσιο για τα προσωπικά δεδομένα όπως αυτός πηγάζει από τις ευρωπαϊκές ρυθμίσεις»

Ακόμα η υπουργός παιδείας εδωσε στοιχεία για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και την εντυπωσιακή όπως είπε ανταπόκριση των μαθητών.

«Με βάση τα τελευταία στοιχεία εχουμε πάνω από 1,9 εκατομμύρια συμμετοχές μαθητών σε ψηφιακές τάξεις αθροιστικά στην σύγχρονη εκπαίδευση. Πάνω από 100.000 μαθητές παρακολουθούν καθημερινά εκπαιδευτική τηλεόραση στα δημόσια ΙΕΚ. 84% των μαθημάτων είναι ενταγμένοι στην σύγχρονη τηλεκπαίδευση και στα πανεπιστήμια 96,35% είναι το ποσοστό των μαθημάτων που γίνονται μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Μέσα σε λίγες εβδομάδες μεταφέρθηκε η εκπαιδευτική διαδικασία στο διαδίκτυο.

Η συμμετοχή και η ανταπόκριση είναι εντυπωσιακότατη και οφείλονται θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, στα στελέχη της εκπαίδευσης, στους μαθητές, στους σπουδαστές που αγκάλιασαν αυτό το εγχείρημα και το στήριξαν, έδειξαν ενθουσιασμό και μεράκι.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στην πρόσβαση που έχουν οι μαθητές στο διαδίκτυο αλλά και στην προμήθεια υλικού για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

«Όσον αφορά την πρόσβαση στο διαδίκτυο πάνω από το 99 % των νοικοκυριών της χώρας έχει σταθερή σύνδεση στο ίντερνετ με απεριόριστο αριθμό δεδομένων.
Ακόμα έχουμε πετύχει δωρεάν πρόσβαση σε ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται από το υπουργείο παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τους τρεις παρόχους κινητής τηλεφωνίας που ευχαριστώ θερμά είναι δωρεάν παροχή δεδομένων προς τους μαθητές.

Έχουμε καταθέσει με κατεπείγουσα διαδικασία αίτημα ΕΣΠΑ άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά σε εξοπλισμό σχολικών μονάδων ταμπλετ, λάπτοπ, δράσεις για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στέγαση οικονομικά ασθενών φοιτητών και λοιπά. Έχουμε λάβει και σημαντικές δωρεές από ιδιώτες και εταιρείες για περαιτέρω ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού»

Όσον αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις η κ.Κεραμεως είπε ότι «ακούμε τους ειδικούς αυτοί αξιολογούν διαρκώς τα δεδομένα, σεβόμαστε το έργο τους και αναμένουμε τις κατευθύνσεις τους. Σταθερή μας επιδίωξη είναι οι πανελλαδικές να διεξαχθούν όσο δυνατόν πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία τους».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS