Νέες απειλές Τσαβούσογλου στην Κύπρο

Νέες απειλές Τσαβούσογλου στην Κύπρο

Νέες απειλές προς την Κύπρο εξαπέλυσε τη Δευτέρα  ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, από τα κατεχόμενα, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη. 

Ο κ. Τσαβούσογλου παρότρυνε την ελληνοκυπριακή πλευρά να αποδεχθεί την τουρκική πρόταση για συνεργασία στην εκμετάλλευση υδρογονανθράκων «προτού να είναι αργά», κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακίντζι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε πως η πρόταση για συνεργασία στον τομέα των υδρογονανθράκων, η οποία απορρίφθηκε από την ελληνοκυπριακή πλευρά, βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι.

Επιπλέον, ο κ. Τσάβουσογλου ισχυρίστηκε ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά επιδιώκει μονομερείς πράξεις και δεν σκοπεύει να μοιραστεί τους φυσικούς πόρους του νησιού».

«Η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση απέρριψε αμέσως την πρόταση της τουρκοκυπριακής πλευράς για συνεργασία στον τομέα των υδρογονανθράκων με ημερομηνία 13 Ιουλίου, όπως έπραξε το 2011 και το 2012, αλλά η πρόταση αυτή βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι» δήλωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο κ. Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στην αποφασιστικότητα της τουρκικής πλευράς για την συνέχιση των ξεχωριστών εργασιών στην κυπριακή ΑΟΖ, σε περίπτωση που δεν γίνει τελικά αποδεκτή η πρόταση συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS