ΝΔ: Τέλος στα σενάρια περί οικουμενικής

kikilias briefing 1O εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας στο πρώτο του briefing στους πολιτικούς συντάκτες κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί αν δεν μπορεί να κυβερνήσει.

Ξέκοψε μάλιστα και τα όποια σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης. «Αν δεν μπορεί, ας παραιτηθεί. Και ας μην αναζητά συνενόχους. Από την παρούσα βουλή δεν μπορεί να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπογράμμισε επιπλέον, πως σε μία κρίσιμη φάση, ο πρωθυπουργός είναι απών, «πουλάει στο εσωτερικό του κοινό δήθεν αριστεροσύνη, με το ταξίδι στη Κούβα».

Ο Β. Κικίλιας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης υπενθυμίζοντας ότι διαβεβαίωνε πως θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, διαμηνύοντας ότι η ΝΔ επιθυμεί να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν.

Υπενθύμισε επίσης ότι η κυβέρνηση επί 14 μήνες έλεγε ότι κλείνει την πρώτη αξιολόγηση, παρίστανε ότι κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις και κατέληξε στον κόφτη και στο υπερταμείο. Επίσης την κατηγόρησε ότι καθυστερεί να προωθήσει τις απαραίτητες ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δεν απέκλεισε η κυβέρνηση «να βάλει την υπογραφή της σε ένα τέταρτο μνημόνιο όπως υπέγραψε και το τρίτο μνημόνιο».

Αναφέρθηκε στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Βουλγαρία και Σερβία λέγοντας ότι οι συζητήσεις που είχε με τις ηγεσίες των δύο χωρών είχαν τριπλό αποτέλεσμα: Την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή, την οικοδόμηση σχέσεων ειρήνης και συνεργασίας, καθώς και την ουσιαστική διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων με έμφαση στο εμπόριο και της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος.

https://www.youtube.com/watch?v=zqL1Q93TQ20

Παράγοντας αστάθειας ο Ερντογάν

Aναφερόμενος στα εθνικά θέματα, χαρακτήρισε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως «παράγοντα αστάθειας στην περιοχή», ο οποίος προκαλεί και δυναμιτίζει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

«Είμαστε σταθερά στη γραμμή ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να παρέμβει άμεσα προς την Άγκυρα», είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ