Επίθεση ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την ΔΕΘ

Επίθεση ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την ΔΕΘ

Τα "ψέμματα" του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην 82η ΔΕΘ και τις ανακολουθίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αναδεικνύει η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Πρόκειται για μετωπική εφ´όλης της ύλης με φόντο τη ΔΕΘ που αποτελεί βαρόμετρο. Στο τριήμερο 15-17 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παρουσιάσει το δικό του αφήγημα για τη χώρα στην ομιλία τους προς τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας στο Βελλίδειο και στη συνέντευξη τύπου που θα δώσει. Θα γίνει η σύγκριση η οποία πιθανόν να επηρεάσει τη δυναμική που θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες.

Ο στόχος της Πειραιώς είναι να καταδείξει ότι το success story που περιέγραψε ο πρωθυπουργός δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Όσο για τα νούμερα που παρουσίασε για μια σειρά από θέματα (ανεργία, ΕΣΠΑ κλπ),
διαψεύδονται παταγωδώς από τα επίσημα στοιχεία, όπως τονίζουν κομματικές πηγές. Ο πρόεδρος της ΝΔ πέρυσι στην ΔΕΘ κατέθεσε την "Συμφωνία της Αλήθειας" με τους πολίτες, τους επιχειρηματίες, τους δανειστές. Φέτος θα αποφύγει "μαξιμαλιστικές εξαγγελίες" αλλά θα αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για έναν οδικό χάρτη μείωσης των φορολογικών συντελεστών και κρατικών δαπανών, εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις, ένα πλαίσιο μέτρων για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων με απλοποίηση των αδειοδοτήσεων και άλλες ρυθμίσεις, όπως διαμηνύουν στενοί συνεργάτες του.

Το σφυροκόπημα είναι ανηλεές.

Σκουριές

Η κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης συνεχίζεται για την επένδυση εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική που απειλεί με αναστολή των εργασιών. Η Πειραιώς καταγγέλει την κυβέρνηση ότι κωλυσιεργεί στέλνοντας αρνητικό μήνυμα στους επενδυτές. Ταυτόχρονα θέλει να επισημάνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί το αντίβαρο του πρωθυπουργού που άλλα λέει κι άλλα δείχνουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του.«Ο κ. Τσίπρας στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στις Σκουριές" δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. Τον κατηγόρησε ότι ενώ μιλά για επενδύσεις στην πραγματικότητα τις διώχνει: στο Ελληνικό, στην Κέρκυρα, στη Χαλκιδική. "Η κυνική μεταμόρφωσή του σε φίλο των επενδύσεων, κράτησε μόλις μια μέρα" τόνισε. "Το μόνο που τον νοιάζει είναι λίγοι μήνες ακόμη στην καρέκλα του πρωθυπουργού, σε βάρος των πολιτών. Σκουριασμένα μυαλά υποθηκεύουν το παρόν και το μέλλον της χώρας. Οφείλουν, έστω και την τελευταία στιγμή, να μεταβάλουν τη στάση τους».

Ανεργία

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης επικαλέστηκε τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, του Ιουνίου 2017, σύμμφωνα με τα οποία το ποσοστό της ανεργίας είναι 21,2% με 1.017.100 ανέργους. "Οι άνεργοι όμως σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα φτάνουν τους 697.700" δήλωσε. "Εξαφάνισε 318.400 ανέργους."

Ποιο ΕΣΠΑ;

Ο αν. τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού ότι μιλώντας στη Δ.Ε.Θ., ισχυρίστηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. "Οι πραγματικοί αριθμοί είναι αμείλικτοι" τόνισε. Παρέπεμψε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής https://cohesiondata.ec.europa.eu/αναφέρεται όπου τα στοιχεία δείχνουν πως στην Ελλάδα έχουν εισρεύσει 4,158 δις. ευρώ και κατά συνέπεια η χώρα κατατάσσεται 6η από πλευράς εισροής Κοινοτικών Πόρων. "Και αυτή οφείλεται στην προχρηματοδότηση που είναι η υψηλότερη ανάμεσα σε όλα τα Κράτη - Μέλη" τόνισε. "Το χειρότερο όμως είναι, πως σε όρους ενδιάμεσων πληρωμών (interim payments), δηλαδή σε χρήματα που πραγματικά έφτασαν στην πραγματική οικονομία, η χώρα μας κατατάσσεται στην 11η θέση.

Αντί, λοιπόν, στο κυβερνητικό επιτελείο να ανακαλύπτουν “επιτυχίες” βασισμένες σε φαντασιακούς υπολογισμούς, ας αντιμετωπίσουν, έστω και τώρα, την πραγματικότητα. Μόλις 5 από τις 24 προγραμματισμένες δράσεις του 2017 έχουν προκηρυχθεί, άλλες 4 εκκρεμούν από το 2016 και εκατομμύρια αναπτυξιακών πόρων λιμνάζουν σε ενδιάμεσα ταμεία. Αν δεν μπορούν, τότε το καλύτερο που έχουν να κάνουν, είναι να φύγουν».

Προστασία περιβάλλοντος

Ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο αν.τομεάρχης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Γιάννης Τραγάκης, καθώς και στελέχη της ΝΔ, επισκέφτηκαν την Τρίτη την Σαλαμίνα για να διαπιστώσουν τις περιβαλλοντικές καταστροφές που προκάλεσε το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

"Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας για την έγκαιρη απορρύπανση των ακτών της Σαλαμίνας, ο κίνδυνος να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια τεράστια οικολογική καταστροφή είναι υπαρκτός" δήλωσε ο κ.Πλακιωτάκης. "Κατανοώντας την αναστάτωση και την αγωνία των κατοίκων της Σαλαμίνας για τις πιθανές επιπτώσεις του ναυαγίου, απευθύνουμε έκκληση στον Υπουργό κ. Κουρουμπλή να αφήσει τα λόγια και τα αφηγήματα και να προβεί σε απτές πράξεις, που θα επαναφέρουν τη θαλάσσια περιοχή που έχει ρυπανθεί στην πρότερη κατάστασή της. Τέλος, ευελπιστούμε να διερευνηθούν διεξοδικά τα αίτια του ναυαγίου, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και, αν υπάρχουν ευθύνες, να αποδοθούν στους υπεύθυνους».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ