ΝΔ: «Ιμιτασιόν» φιλελεύθερος ο Τσίπρας

ΝΔ: «Ιμιτασιόν» φιλελεύθερος ο Τσίπρας

Στρατηγικό λάθος του Αλέξη Τσίπρα θεωρεί η Νέα Δημοκρατία την απόπειρα του να ενδυθεί το κουστούμι του φιλελεύθερου και σοβαρού πρωθυπουργού στην ομιλία του και στη συνέντευξη τύπου που εδωσε στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. "Το ...ιμιτασιόν πάντα χάνει απέναντι στο αυθεντικό" σχολίασε χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. στα "Parapolitika.gr". «Δεν μπορεί να εμφανίζεται ως εγγυητής των επενδύσεων όταν υπουργοί του τις διώχνουν. Η πραγματικότητα τον διαψεύδει παταγωδώς.»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι φιλελεύθερος από ...κούνια, έχει δώσει απτά δείγματα με την μέχρι τώρα πολιτική πορεία του και το επόμενο Σαββατοκύριακο, στη ΔΕΘ, θα παρουσιάσει ένα όραμα δεκαετίας για την Ελλάδα όπως επισημαίνουν συνεργάτες του. Θα δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για τα προβλήματα των πολιτών με την παρουσίαση του κυβερνητικού του προγράμματος.

Τις "μεταλλάξεις" Τσίπρα η Πειραιώς τις αποδίδει στην προσπάθεια του να απευθυνθεί σε δεξαμενές ψηφοφόρων στις οποίες είχε γυρίσει την πλάτη στα δυόμισι χρόνια που κυβερνά διότι η προτεραιότητα του ήταν να κτίσει ένα κομματικό κράτος και να σαμποτάρει για ιδεοληπτικούς λόγους μεγάλες επενδύσεις τις οποίες ξεκίνησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ.


Το προσωπικό στοίχημα του προέδρου της ΝΔ είναι να πείσει τους πολίτες ότι έχει έτοιμο ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση αλλά και την εθνική κατάθλιψη η οποία διακατέχει τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών μετά από οχτώ χρόνια μνημονίων.
Το χαρτί της αξιοπιστίας θα παίξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ με ξεκάθαρη ατζέντα τόσο στο εσωτερικό ακροατήριο όσο και απέναντι στους Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους με τους οποίους συναντήθηκε μέχρι τώρα αλλά και στις τοποθετήσεις του στο ΕΛΚ.

Η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η προσέλκυση επενδύσεων με ουσιαστικές αλλαγές στις διαδικασίες χορήγησης άδειας λειτουργίας στις επιχειρήσεις και οι εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις, που θα στείλουν μήνυμα στους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια, είναι η αιχμή του δόρατος στις δεσμεύσεις που θα αναλάβει στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ. Το σύνθημα του είναι "οι Ελληνες αξίζουμε καλύτερα".

Η Πειραιώς κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι " δεν έδωσε καμία απάντηση στα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων και ειδικά: για τα 100 δις που φόρτωσε στους πολίτες, τους νέους φόρους και τις περικοπές των συντάξεων, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, τα capital controls, τις ομαδικές απολύσεις, τη γενιά των 360 ευρώ, τη μείωση του αφορολόγητου, τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, τα τεράστια χρέη του Κράτους στους ιδιώτες, την κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων, την έλλειψη συνθηκών ασφάλειας των πολιτών, την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, τη διαπλοκή, τις συζητήσεις του Υπουργού Άμυνας με ισοβίτη για ναρκωτικά, και τέλος, τις πανελλήνιες εξετάσεις που θα καταργούσε.

Για "κακόγουστη θεατρική παράσταση" κατηγόρησε η ΝΔ τον κ.Τσίπρα. "Χωρίς κανένα σχέδιο για το μέλλον του τόπου, επέστρεψε με θράσος στον τόπο του εγκλήματος, για να ξανακάνει αυτό που τόσο καλά ξέρει, ανέφερε η ανακοίνωση της ΝΔ.
*Στην πρώτη πράξη, εμφανίστηκε ως αμετανόητος δημαγωγός, υποσχόμενος ανάπτυξη. Εκείνος που κόστισε 100 δισ. ευρώ στη χώρα, που ευθύνεται για την ύφεση δύο χρόνων και την σημερινή αναιμική πορεία, ενώ η οικονομία μπορούσε να αναπτύσσεται με ραγδαίο ρυθμό.

*Στην δεύτερη πράξη, ανακάλυψε όψιμα τους επενδυτές. Πανηγυρίζει για τις επενδύσεις που ο ίδιος πολέμησε και ξεχνά τα εμπόδια που ο ίδιος υψώνει: Την υπερφορολόγηση, την πιστωτική ασφυξία, την εχθρότητα στην επιχειρηματικότητα, όλα όσα μπλοκάρουν μεγάλες επενδύσεις. Απ’ το Ελληνικό, μέχρι τις Σκουριές. Ούτε μια λέξη για τα δισεκατομμύρια που χρωστά το Κράτος στους ιδιώτες.

*Στην τρίτη πράξη, έχει το θράσος να μιλάει στους νέους ανθρώπους. Σε αυτούς που μετέτρεψε στη γενιά των 360 ευρώ γκρεμίζοντας τις ελπίδες τους.

*Στην τέταρτη πράξη, μας είπε ότι μας βγάζει απ’ τα μνημόνια. Ποιος; Ο πρωθυπουργός των άγριων περικοπών στις συντάξεις, στους μισθούς, στο αφορολόγητο. Ο πρωθυπουργός του ΕΦΚΑ και του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε, αλλά αύξησε. Ο πρωθυπουργός του τρίτου και του τέταρτου μνημονίου μέχρι το 2022.

"Για μια ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας απέδειξε με το θράσος του ότι είναι αστείο να φοράει το κοστούμι σοβαρού πρωθυπουργού» τονίζεται στην ανακοίνωση της ΝΔ. "Δεν αξίζουν οι Έλληνες άλλη κοροϊδία και αποτυχίες. Χρειάζεται πολιτική αλλαγή και μια αποτελεσματική Κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ