ΝΔ: Για την καρέκλα προδίδουν ακόμη και την ψυχή τους

ΝΔ: Για την καρέκλα προδίδουν ακόμη και την ψυχή τους

Δριμεία επίθεση εξαπολύει η Αξιωματική Αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου για τα επιπλέον μέτρα ύψους 535 εκατομ. ευρώ, για το 2018- 2019 πέραν του πακέτου των 3,6 δις για το 2019- 2020 που συμφώνησε με τους δανειστές. Αποκαλύφθηκαν μέσω της γερμανικής βουλής όπου κατατέθηκαν με αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία 2 Μαίου, χωρίς να έχει υπάρξει καμία ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης. Τα τελευταία 24ωρα οι υπουργοί του Αλ. Τσίπρα, αναγκάστηκαν να τα εμφανίσουν ένα – ένα, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά και συνέχισε να μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια. Η Πειραιώς βάζει στο στόχαστρο και τους κυβερνητικούς βουλευτές που "εμφανίζονται πανέτοιμοι να ψηφίσουν ότι τους φέρουν χωρίς κανένα ηθικό ενδοιασμό" τονίζει κομματική πηγή στα Parapolitika.gr. "Για την καρέκλα προδίδουν ακόμη και την ψυχή τους» συνεχίζει.

Υπάρχει και εκλογική στόχευση. Τα ειδικά μισθολόγια, οι ομαδικές απολύσεις, οι νέες αυξήσεις των εισφορών είναι μέσα στα θέματα που ξαναήρθαν στο επίκεντρο με το νέο μικρό πακέτο μέτρων. Το ηγετικό επιτελείο της ΝΔ θεωρεί ότι το Μαξίμου επιχειρεί να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα και ανοίγει θέματα που χαϊδεύουν τα αυτιά, όπως είναι η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων. Η σύσταση του υπουργού Παιδείας κ.Γαβρόγλου προς τα παιδιά “να μην αγχώνονται” σχολιάστηκε πολύ αρνητικά στην Πειραιώς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωση του κατήγγειλε ότι “κάθε ώρα που περνάει αποκαλύπτονται νέες πτυχές του τέταρτου μνημονίου Τσίπρα - Καμμένου, με νέα βάρη για τους πολίτες”. “Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση ανοίγοντας άλλα ζητήματα, αλλά πάντα χωρίς σχέδιο και κυρίως χωρίς καμία προετοιμασία” τόνισε ο Κυρ.Μητσοτάκης. “Οπως έλεγε κάποτε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα σκίσει τα Μνημόνια, έτσι τώρα αφήνει να εννοηθεί ότι θα καταργήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Με ποιο σύστημα θα τις αντικαταστήσει;” αναρωτήθηκε. “Σε ποιες πανεπιστημιακές αίθουσες θα μπουν οι φοιτητές, με τι βιβλία και καθηγητές;

Ανεύθυνα και επιπόλαια παίζει με την αγωνία των νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους.

Αντιμετωπίζω την Παιδεία με ευθύνη και ευαισθησία ως εθνικό θέμα. Το δικό μας σχέδιο είναι συγκεκριμένο και τολμηρό. Θα έρθει σύντομα σε δημόσιο διάλογο γιατί επιδιώκουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.”

Ειδικά Μισθολόγια
Τα ειδικά μισθολόγια ανάμεσα στα οποία εντάσσονται κι εκείνα των ενστόλων εξελίσσονται σε κόντρα μεταξύ του του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη. Οι ένστολοι ήταν προνομιακό πεδίο της ΝΔ. Μετά τις πρώτες περικοπές, ένα κομμάτι φλέρταρε με την Χρυσή Αυγή ή ψήφισε ΑΝ.ΕΛΛ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ. Οι δημοσκοπήσεις τους δείχνουν και πάλι εξοργισμένους. Οι νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης Τσίπρα φτάνουν σε μειώσεις 33 εκατ. ευρώ το 2018 και περικοπές αξίας 7 εκατ. ευρώ το 2018 στα επιδόματα επικινδυνότητας και αποσπασμένων στο εξωτερικό στις ένοπλες δυνάμεις. Υπάρχει και πρόβλεψη για διανομή τυχόν υπεραπόδοσης με τη μορφή ενίσχυσης του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και (ή) μειώσεων φόρων αλλά χωρίς συγκεκριμένες καταγραφές.

Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας, βουλευτής Έβρου, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, σχολιάζοντας την απάντηση του Π.Καμμένου ότι ενώ ο ίδιος κάθε χρόνο, εξασφαλίζει τα χρήματα (από τα παλιότερα που χρωστάει το κράτος στους ένστολους ) και τα βάζει στον κωδικό που πρέπει να δοθούν, δεν δίνονται τελικά, επειδή το μισθολόγιο των στρατιωτικών συνδέεται με των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Εμπορικής Ναυτιλίας που δεν βρίσκουν α κονδύλια, δήλωσαν χαρακτηριστικά: “Επειδή δεν πιστεύουμε ότι ο κ. Kαμμένος είπε ανερυθρίαστα ψέματα για ένα τόσο σοβαρό θέμα, παρακαλούμε να μας υποδείξει σε ποιον κωδικό του προϋπολογισμού αναφέρεται ώστε να ελέγξουμε την αλήθεια των λεγομένων του.

Επίσης, ρωτούμε τους κ. Τόσκα και Κουρουμπλή, ως αρμοδίους Υπουργούς των Σωμάτων Ασφαλείας, αν συμφωνούν ότι ευθύνονται οι ίδιοι που οι ένστολοι δεν πληρώνονται τα αναδρομικά όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος.Ποιος κοροϊδεύει τελικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ