Η ΝΔ επιμένει στην παραίτηση Κουρουμπλή

Η ΝΔ επιμένει στην παραίτηση Κουρουμπλή

Στο «φιλότιμο» παραπέμπει την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση, σε σχέση με την αναγνώριση των πολιτικών ευθυνών για την οικολογική καταστροφή, η οποία ούτε χθες έδωσε την εικόνα ότι ελέγχεται. Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε εκ νέου την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Τη Δευτέρα συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στην Πειραιώς για να γίνει μία πρώτη καταγραφή των μέχρι τώρα κυβερνητικών ενεργειών αλλά και μια εκτίμηση για τις διαστάσεις -περιβαλλοντικές και οικονομικές- που μπορεί να έχει η τεράστια θαλάσσια ρύπανση αναφορικά με τον τουρισμό στην Αττική αλλά και άλλες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο και πλήττονται.

Δύο ακόμη παράμετροι κρούουν το καμπανάκι. Το κατά πόσο μπορεί να επηρεαστεί η ιχθυοκαλλιέργεια και η τροφική αλυσίδα στην περίπτωση που ασυνείδητοι συνεχίζουν να ψαρεύουν στα μολυσμένα νερά. Μέχρι χθες δεν γίνονταν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα ψάρια που φτάνουν στην αγορά, γεγονός που συζητήθηκε ιδιαίτερα.

Η κυβερνητική ανεπάρκεια προκαλεί ζημιά στη χώρα, τονίζουν κομματικές πηγές. Το success story του κ. Τσίπρα καταρρέει. Κίνηση αντιπερισπασμού από την πετρελαιοκηλίδα χαρακτηρίζουν την κίνηση του πρωθυπουργού να υποσχεθεί ότι θα «μοιράσει» κοινωνικό μέρισμα. Η ανάγνωση των στοιχείων της οικονομίας δείχνει ότι τα έσοδα είναι ακόμη στον αέρα, ενώ δεν έχει ξεκινήσει επί της ουσίας και η τρίτη αξιολόγηση. Η τρόικα θα έρθει μετά τις γερμανικές εκλογές και τη διάσκεψη του ΔΝΤ τον Οκτώβριο.

«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αφιερώσω πολύ χρόνο για να πείσω τους συμπολίτες μας ότι η αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας, ο οποίος έχει και την πολιτική ευθύνη, ήταν ανεπαρκέστατη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανέφερε και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποκαλύπτει τα χαμηλά αντανακλαστικά του υπουργείου Ναυτιλίας. Δελτίο Τύπου, το οποίο εξέδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Θαλάσσιας Ασφάλειας, ο EMSA (European Maritain Safety Agency), επισήμανε ξεκάθαρα ότι, ενώ το ναυάγιο έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου, οι ελληνικές Αρχές ζήτησαν τη βοήθεια του EMSA μόλις στις 13 Σεπτεμβρίου.

«Δεν μπορούσε κάποιος να σηκώσει ένα τηλέφωνο;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Έπρεπε να περάσουν τέσσερις μέρες για να ενημερωθεί ο EMSA και να στείλει το πλοίο που υποστηρίζει την προσπάθεια απορρύπανσης. «Μόνο και μόνο για αυτό θα έπρεπε να φύγει ο υπουργός» όπως τόνισε. «Μόνο για αυτό. Ή δεν γνώριζε ή δεν ήξερε ή ήταν κάπου αλλού ή είχε άλλες ασχολίες. Και αυτά τα μπρος-πίσω του κ. Κουρουμπλή, "παραιτούμαι", "δεν παραιτούμαι", ξανά "παραιτούμαι", δεν είναι σοβαρά πράγματα».

Η Πειραιώς έβαλε στο στόχαστρό της και τον πρωθυπουργό με αφορμή την ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο. «Ο κ. Τσίπρας σκυμμένος, μουντός, αδύναμος και κουρασμένος» ανέφερε η ανακοίνωση. «Οι πολίτες δεν τον ακούν, οι υπουργοί του δεν τον πιστεύουν. Φιλότιμο για τις ευθύνες τους δεν διαθέτουν. Το θέαμα θλιβερό.

Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ