ΝΔ: Η ασφάλεια δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή ατζέντα

ΝΔ: Η ασφάλεια δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή ατζέντα

Ψηλά το θέμα της ασφάλειας κρατάει η αξιωματική αντιπολίτευση μετά και την εν ψυχρώ εκτέλεση του δικηγόρου και μέλους της ΝΔ Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του, που βρίσκεται κοντά στη Λ. Αλεξάνδρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ΝΔ έχει εκφράσει εδώ και καιρό την έντονη ανησυχία της «για την εικόνα πλήρους ανομίας, που επικρατεί ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, ανομία που επιτείνεται από την αδικαιολόγητη ανοχή που κάποιοι δείχνουν στη βία και την παραβατικότητα».

«Οι πολίτες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «αισθάνονται όλο και πιο ανασφαλείς. Και αυτό, σε ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου, δεν μπορεί και δεν θα γίνει ανεκτό». Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Τόσκας είναι μέσα στους υπουργούς των οποίων την παραίτηση έχει ζητήσει η ΝΔ. Τα Εξάρχεια και η εκεί δράση των «συλλογικοτήτων», όπως αποκαλεί τους αντιεξουσιαστές ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αποτελούν μόνιμο θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα δείξει καμία ανοχή, θα εφαρμόσει τον νόμο και την τάξη και μέσα σε ένα μήνα θα «καθαρίσει» τα Εξάρχεια. Δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει τα άβατα όπου και αν υπάρχουν, στην Αττική και σ' άλλα μέρη. Θεωρεί ότι η ασφάλεια «δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή ούτε κεντρώα ατζέντα, είναι καθήκον της πολιτείας προς τους πολίτες που πρέπει να νιώθουν ασφαλείς». «Αυτό ορίζει η κανονικότητα» είναι το μότο του.

Λάδι στη φωτιά έριξαν οι αναρτήσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια. Έγραψε χαρακτηριστικά:

«H δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου επιβεβαιώνει σε κάθε περίπτωση ότι η χώρα διανύει μία περίοδο βίας και αίματος εδώ και 2,5 χρόνια. Το αποδεικνύουν πρόσφατα περιστατικά, όπως η απαγωγή επιχειρηματία, οι αλλεπάλληλες δολοφονίες, ο θάνατος μαθητή στο Μενίδι κ.ά. Η ελληνική κοινωνία αναμένει από τα όργανα του νόμου τη σύλληψη των δoλοφόνων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. H κοινωνία απαιτεί επίσης από την κυβέρνηση να παύσει να παριστάνει ότι δεν βλέπει το τεράστιο πρόβλημα στη δημόσια ασφάλεια. Η Ελλάδα δεν πρέπει να κατολισθήσει σε καθεστώς Κολομβίας των περασμένων δεκαετιών».

Non paper του Μαξίμου έκανε λόγο για «σκυταλοδρομία προπαγάνδας με δηλώσεις στελεχών της ΝΔ και ρεπορτάζ των φιλικών της μέσων ενημέρωσης που πλειοδοτούν μεταξύ τους προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες». Για τον Νίκο Δένδια επισήμανε ότι ξεπέρασε τα όρια.

«Προτρέπουμε τους συντάκτες του non paper του Μαξίμου να κάνουν μια συνάντηση με τους κατοίκους των Εξαρχείων» απάντησε η Πειραιώς. «Να συζητήσουν μαζί τους και τη μείωση των δημοτικών τελών που οι ίδιοι ευλόγως ζητούν, λόγω της πλήρους απουσίας του κράτους από την περιοχή τους».

Στις Βρυξέλλες

Κύκλο επαφών στις Βρυξέλλες όπου θα μεταβεί για τη Σύνοδο του ΕΛΚ θα έχει ο πρόεδρος της ΝΔ την Τετάρτη και την Πέμπτη. Θα συναντηθεί με:

- Τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (19/10 στις 12:00).
- Τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Περιβάλλον, τη Θαλάσσια Πολιτική και την Αλιεία, κ. Καρμένου Βέλα (18/10 στις 17:00).
- Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κ. Τζόζεφ Ντάουλ (19/10 στις 11:00).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας που διοργανώνει προς τιμήν του ο Έλληνας επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τη συμμετοχή επιτρόπων και υψηλόβαθμων στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (18/10).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ