ΝΔ: Tο απόγευμα τα τελικά αποτελέσματα - Στο 40% το ποσοστό του Β. Μεϊμαράκη

meimarakis3

Tα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας θα ανακοινωθούν αργά σήμερα το απόγευμα, όπως μόλις δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Ιωάννης Τραγάκης.

Όπως είπε ο κ. Τραγάκης, η ροή των αποτελεσμάτων είναι αργή καθώς αυτά αποστέλλονται με φαξ, διαδικασία που παίρνει χρόνο λόγω του ότι ορισμένες εφορευτικές επιτροπές δε διαθέτουν μηχανήματα τηλεομοιτυπίας.

Ωστόσο, η καθυστέρηση αυτή, όπως βεβαίωσε ο κ. Τραγάκης, δεν αλλάζει τη..."σειρά προτίμησης" των ψηφοφόρων, οι οποίοι έφεραν πρώτο με την ψήφο τους τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και δεύτερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που περνάνε και στο δεύτερο γύρο. Τέλος ο κ. Τραγάκης τόνισε, ότι τα επίσημα αποτελέσματα θα είναι απολύτως έγκυρα, επιβεβαιωμένα και υπογεγραμμένα από τους εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων.

Άνετα πρώτος ο Β. Μεϊμαράκης με λίγο πάνω από το 40%

Στο 40% όπως όλα δείχνουν θα "κλείσει" το προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος κατακτά με άνεση την πρωτιά στις εκλογές της ΝΔ, οι οποίες αναμένεται να οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο, την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016.

Οι πληροφορίες, με καταμετρημένες τις ψήφους στο 60% των εκλογικών τμημάτων, θέλουν τον κ. Μεϊμαράκη στο 40%, πιθανώς και σε ποσοστό ελαφρώς μεγαλύτερο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κλειδώνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό μεταξύ 27%-30%, τον Απόστολο Τζιτζικώστα να μένει στην τρίτη θέση με ποσοστό μεταξύ 20-23% και τον Άδωνι Γεωργιάδη να είναι τελευταίος με μονοψήφιο ποσοστό.

Δεν έχει, πάντως, ακόμα ξεκαθαρίσει το ύψος της διαφοράς μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου που θα καθορίσει εν πολλοίς τον επόμενο γύρο των εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης νωρίτερα μέσω κύκλων του διέρρευσε ότι η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη και ότι το δικό του ποσοστό κυμαίνεται στο 30%. Οι συνεργάτες του έλεγαν ακόμη ότι σε κάθε περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης θα κατέβει στον δεύτερο γύρο.

Tα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αργά το απόγευμα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Ιωάννης Τραγάκης.

Όπως είπε ο κ. Τραγάκης, η ροή των αποτελεσμάτων είναι αργή καθώς αυτά αποστέλλονται με φαξ, διαδικασία που παίρνει χρόνο λόγω του ότι ορισμένες εφορευτικές επιτροπές δε διαθέτουν μηχανήματα τηλεομοιτυπίας.

Ωστόσο, η καθυστέρηση αυτή, όπως βεβαίωσε ο κ. Τραγάκης, δεν αλλάζει τη..."σειρά προτίμησης" των ψηφοφόρων, οι οποίοι έφεραν πρώτο με την ψήφο τους τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και δεύτερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που περνάνε και στο δεύτερο γύρο.

Καταλήγοντας ο κ. Τραγάκης τόνισε, ότι τα επίσημα αποτελέσματα θα είναι απολύτως έγκυρα, επιβεβαιωμένα και υπογεγραμμένα από τους εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων.

Με δηλώσεις του χθες το βράδυ ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης ευχαρίστησε τους 400.000 πολίτες που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, τους εθελοντές αλλά και τους τέσσερις υποψήφιους «κυρίως για την ευπρεπή στάση τους την ημέρα των εκλογών». «Συνιστώ ψυχραιμία, ενωτικό κλίμα και σύνεση», συνέχισε και έστειλε ευχές για καλα Χριστούγεννα σε όλους τους πολίτες.

Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ξεπέρασε τα 400.000 άτομα, υπερβαίνοντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, δίνοντας έτσι νέα δυναμική στην μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που έχει υποστεί απανωτά πλήγματα, με εκλογικές ήττες και αποκορύφωμα το φιάσκο με τη ματαίωση των εκλογών στις 22 Νοεμβρίου.

Όλα θα κριθούν από τις συμμαχίες που θα συνάψουν οι δύο μονομάχοι ενόψει του β΄γύρου. «Ο Μεϊμαράκης επιθυμεί το δεύτερο γύρο για λόγους πολιτικής νομιμοποίησης», τόνιζαν οι συνεργάτες του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, για τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας. Σε ό,τι αφορά την επίδραση της στήριξης του Κώστα Καραμανλή στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, οι ίδιες πηγές έλεγαν: «Νίκη της ΝΔ. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μας».

 

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ