Το μυστικό ραντεβού Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου που «κλείδωσε» την Προεδρία - Το δείπνο στο σπίτι του στο Λυκαβητό

Το μυστικό ραντεβού Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου που «κλείδωσε» την Προεδρία - Το δείπνο στο σπίτι του στο Λυκαβητό

Όταν ο Πρωθυπουργός, το απόγευμα της Τετάρτης, ανακοίνωνε τις αποφάσεις του για την επόμενη κάτοικο του Προεδρικού Μεγάρου, ελάχιστοι ήταν αυτοί που γνώριζαν ότι θα προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Για τους προσεχτικούς παρατηρητές, βεβαίως, η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στις 25 Νοεμβρίου, ήταν ενδεικτική των προθέσεών του. Μιλώντας στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση και απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τις αλλαγές στο άρθρο 32 για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει το στίγμα των προθέσεών του. «Ο τρόπος που προτείνουμε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αναιρεί την πολιτική ευθύνη της εκάστοτε πλειοψηφίας για πρόταση προσώπου με ευρύτερη συναίνεση», είχε πει τότε ο Πρωθυπουργός και την Τετάρτη απέδειξε ότι το εννοούσε.

Πώς κατέληξε στην Α. Σακελλαροπούλου

Το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου βρισκόταν στη λίστα του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν άρχισαν οι πρώτες συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες για το ζήτημα της Προεδρίας. Θερμότερος υποστηρικτής της κ. Σακελλαροπούλου ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε σχηματίσει πολύ θετική άποψη από την πρώτη συνάντηση που είχαν τον Απρίλιο του 2019 όταν,υπό την ιδιότητα του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης την είχε επισκεφτεί στο γραφείο της στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες που δημοσιεύουν δύο κυριακάτικες εφημερίδες (Πρώτο Θέμα και Έθνος) ένα ραντεβού μεταξύ Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου, το οποίο έγινε υπό άκρα μυστικότητα έμελλε να είναι το καθοριστικό για την απόφαση του Πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα, λίγες μέρες πριν την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο Πρωθυπουργός κάλεσε την κ. Σακελλαροπούλου στο σπίτι του στον Λυκαβητό, όπου είχαν μία μακρά συζήτηση για αρκετά θέματα και κατά τη διάρκεια της οποίας την ενημέρωσε για τις σκέψεις του να την προτείνει για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Όπως αναφέρουν τα συγκεκριμένα ρεπορτάζ το δείπνο, που κρατήθηκε μυστικό ακόμα και από πολύ στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, αποδείχθηκε καθοριστικό καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης πείστηκε ότι η Α. Σακελλαροπούλου πληρούσε όλα τα κριτήρια που ο ίδιος είχε θέσει. Από τότε, απλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να ανακοινώσει τις αποφάσεις του, δίνοντας έτσι χρόνο και στην ίδια να κλείσει τις δικές της εκκρεμότητες.

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της Τετάρτης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους στενούς του συνεργάτες νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης για να τους ανακοινώσει την απόφαση, ζητώντας τους να μην διαρρεύσει τίποτα πριν από το διάγγελμά του. Λίγο νωρίτερα είχαν προηγηθεί τα τηλεφωνήματα στην Α. Σακελλαροπούλου αλλά και στον απερχόμενο Πρόεδρο, Προκόπη Παυλόπουλο. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι το στενό επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου είχε κλειστά τα τηλέφωνα μερικές ώρες πριν την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να αποφευχθούν οι δημοσιογραφικές πιέσεις.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS