Moυζάλας: Tις επόμενες μέρες η Ειδομένη θα "καθαρίσει" από τους μετανάστες

mouzalas

Χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο χρήσης βίας, ο αναπλ. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας διαβεβαίωσε πως η Ειδομένη θα «καθαρίσει» τις προσεχείς ημέρες από μετανάστες.

«Η Ειδομένη θα ''καθαρίσει'' από μετανάστες στις επόμενες μέρες. Θα εφαρμοστούν οι νόμοι», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Mega, τονίζοντας, ωστόσο, πως «καταβάλουμε προσπάθεια να μην πέσει ξύλο, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τους νόμους».

«Δέκα μέρες κατειλημμένη είναι η σιδηροδρομική γραμμή, δεν μπορείς σαν κράτος να μην αντιδράσεις», προσέθεσε και ενημέρωσε.

«Χίλιοι πεντακόσιοι μετανάστες γύρισαν από την Ειδομένη και περιμένουμε άλλους 1.500. Όσοι θέλουν αίτηση άσυλου θα τους δώσουμε δυνατότητα να το κάνουν. Παρά πολλοί μετανάστες θέλουν να επιστρέψουν μόνοι τους στις χώρες τους, υπάρχει πρόγραμμα οικειοθελούς επιστροφής, θα γίνουν και απελάσεις», δήλωσε, ακόμα, ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Μουζάλας προειδοποίησε πως «Αν συνεχίσουν να υψώνονται φράχτες στην Ευρώπη, το προσφυγικό θα επιδεινωθεί».

Σχετικά με τη Frontex κατήγγειλε πως τους έχει ζητηθεί να έρθουν στην Ελλάδα παρατηρητές από τα Σκόπια, τα οποία και ονόμαζαν «Μακεδονία».

«Ουδέποτε αρνηθήκαμε δυνάμεις της Frontex, αντιθέτως ζητήσαμε 1.600 άτομα και είχαμε δεχθεί τη δακτυλοσκόπηση», είπε.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ