Moυζάλας: Δεν θέλουμε αιματοχυσία στην Ειδομένη τύπου Ουγγαρίας

mouzalas3 740

"Δεν θέλουμε μια αιματοχυσία, δεν θέλουμε μια Ουγγαρία στην Ειδομένη" επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων για την απομάκρυνση των προσφύγων από την περιοχή.

Mιλώντας στον ΣΚΑΙ αναφορικά με το θέμα των μεταναστών στην Ειδομένη και της κατάληψης της σιδηροδρομικής γραμμής, εκτίμησε ότι "θα λήξει τις επόμενες μέρες" και πρόσθεσε "θέλουμε να αποφύγουμε τη βία".

Όπως εξήγησε "δεν είπα ότι σε πέντε μέρες θα γίνει η επιχείρηση, είπα ότι το θέμα θα λυθεί γρήγορα".

"Μετρα αύξησης της αστυνόμευσης στην Ειδομένη έχουν ήδη ληφθεί και στο χωριό σύμφωνα με πληροφορίες μου", σημείωσε απαντώντας στις καταγγελίες των κατοίκων ότι είναι απροστάτευτοι και ξεκινούν κινητοποιήσεις για το θέμα.

Όπως είπε "1.000 με 1.200 μετανάστες έχουν παραμείνει στην Ειδομένη, επίσης παρεμποδίζουμε να ανέβουν πάνω μετανάστες".

"Οι μετανάστες έχουν τρεις δυνατότητες: να ζητήσουν άσυλο, να γυρίσουν οικειοθελώς στις πατρίδες τους, περίπου 300 θέλουν να γυρίσουν, και η άλλη η εφαρμογή του νόμου, με όποιου μετανάστη έχει λήξει το χαρτί να γίνεται αναγκαστική επιστροφή του", παρατήρησε ο Γιάννης Μουζάλας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ