Μητσοτάκης-Θεοδωράκης: Προτεραιότητα ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων

Μητσοτάκης-Θεοδωράκης: Προτεραιότητα ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων

Στην ανάγκη υλοποίησης ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, τη δημόσια Διοίκηση και την Παιδεία συμφώνησαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με το κάθε κόμμα πάντως να διατηρεί τις απόψεις και τις προτεραιότητές του, όπως επισημαίνεται από πλευράς Ν.Δ.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν σε ένα σχέδιο που θα υπερβαίνει τις μνημονιακές υποχρεώσεις και θα επεκτείνεται σε όλους τους τομείς και θα περιλαμβάνει τολμηρές αλλαγές και στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Προτεραιότητα τόσο για τον κ. Μητσοτάκη όσο και για τον κ. Θεοδωράκη είναι η άμεση απόδοση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.
«Για όλα αυτά, κάθε κόμμα διατηρεί τις απόψεις και τις προτεραιότητές του» προσθέτει η Ν.Δ.

Από πλευράς Ν.Δ. αναφέρεται ακόμη ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν «το μεγάλο κόστος που πληρώνουν ήδη οι πολίτες από την πολύμηνη καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τα σημαντικά προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα η ελληνική κοινωνία, αλλά και η ελληνική οικονομία, η υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων πολιτών, που είναι συνέπεια του κλίματος αβεβαιότητας στην πραγματική οικονομία της χώρας με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Στ. Θεοδωράκης: Ανεπανόρθωτες βλάβες από την καθυστέρηση της αξιολόγησης
Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωράκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση σημείωσε πως συμφώνησαν με τον κ. Μητσοτάκη «σε αυτό που συμφωνεί κάθε λογικός άνθρωπος, ότι η καθυστέρηση του κλεισίματος της αξιολόγησης δημιουργεί ανεπανόρθωτες βλάβες στο σώμα της οικονομίας και της κοινωνίας».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να γλιτώσει η χώρα από τα δεινά που φέρνει αυτή η καθυστέρηση, ενώ συζήτησε με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και για θέματα δημόσιας διοίκησης, παιδείας και υγείας. «Τις περισσότερες από τις απόψεις μας, τις αποδέχεται ο κ. Μητσοτάκης. Δεν είμαι σίγουρος ότι τις αποδέχεται η Ν.Δ.» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε γνωστό ότι ενημέρωσε τον πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τις πρωτοβουλίες του Ποταμιού σε ό,τι αφορά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, οι οποίες επίσης είχαν θετική ανταπόκριση από τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ