Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Αποδέσμευση της οικονομίας και της κοινωνίας από τον κλοιό των μέτρων

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Αποδέσμευση της οικονομίας και της κοινωνίας από τον κλοιό των μέτρων

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στις 12.00, στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για τις εξελίξεις στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού, καθώς και για την οικονομική διάσταση της πανδημίας.  

Κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Μητσοτάκης είπε προς της Πρόεδρο της Δημοκρατίας: 

«Η σημερινή επίσκεψη σηματοδοτεί την μετάβαση στην επόμενη φάση. Από σήμερα προχωράμε στην αποδέσμευση της οικονομίας και κοινωνίας από τον κλοιό των μέτρων που επιβάλαμε και οι πολίτες συμμορφώθηκαν με υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης. Η αίσθηση της ατομικής ευθύνης τώρα έχει μεγαλύτερη σημασία, θα πρέπει να φροντίζουμε τους 3 κανόνες: ατομική υγιεινή, μάσκα και αποστάσεις. Η λήψη αυτών των μέτρων είναι πράξη σεβασμού στους συμπολίτες μας για να έχουμε καθοδική πορεία της επιδημίας και να είμαστε διπλά προσεκτικοί».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στο εθνικό σύστημα υγείας και την ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας: «Είδαμε ότι αναδείχθηκε η μεγάλη συμβολή τους εθνικού συστήματος υγείας όχι μόνο χάρη στον ηρωισμό των γιατρών, νοσηλευτών, διασωστών αλλά και όλων των άλλων. Ο ιδιωτικός τομέας, όλοι οι συμπολίτες που συνέβαλαν, οι εργαζόμενοι, οι αποκαλούμενοι ντελιβεράδες, οι άνθρωποι στα σούπερ μάρκετ, οι πάντες. Ο σημαντικός ρόλος και η αυτοσυγκράτηση της εκκλησίας στην κρίσιμη στιγμή. Όλοι πραγματικά νομίζω ότι ο καθένας από τη μεριά του, ανέδειξε το καλύτερο στοιχείο που όφειλε εδώ.Και είχαμε και άλλα θετικά όπως για παράδειγμα μεγάλα βήματα στην ψηφιακή τεχνολογία. Προσπάθησα αυτές τις μέρες να σκεφτώ τα θετικά που μπορούμε να κρατήσουμε από  αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που περάσαμε και εμείς και  η ανθρωπότητα και συνεχίζει βέβαια να περνάει. Νομίζω ότι η Ελλάδα κατάφερε να γίνει ένα υπόδειγμα στη διαχείριση αυτή διότι σώθηκαν ζωές και γιατί καταφέραμε να εντυπωσιάσουμε όπως παρακολουθεί κάθε μέρα κανείς τον ξένο τύπο.

Νομίζω ότι αυτή η επιτυχία έφερε τα μέτρα χαλάρωσης που αναφέρατε. Ότι μπορούμε δηλαδή από σήμερα να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, γιατί αυτό εξαρτάται από την συνεχή επίδειξη ωριμότητας που επισημάνατε κι εσείς.  Και θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι θα πειθαρχούμε και θα δεχόμαστε την εφαρμογή των μέτρων γιατί βέβαια τα προβλήματα που είχε ο τόπος μας περιμένουν. Η οικονομική κρίση και πάλι, τα προβλήματα, δηλαδή, πως θα αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας από αυτή τη σκοπιά, η κλιματική κρίση που υπήρχε και θα πρέπει όλες οι πολιτικές να προσαρμόζονται και σε αυτή. Φαντάζομαι ότι θα συζητήσουμε και γι’ αυτά στη συνέχεια. Και βέβαια το βάρος στην κυβέρνηση θα πέφτει πάντοτε για να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα, αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε έτσι, χάρη στη συνεργασία που επιδείχθηκε αυτή την περίοδο». 

Στην αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης κράτους-πολίτη αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός: «Νομίζω ότι αποκτήσαμε ξανά εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη στους θεσμούς, εμπιστοσύνη στο κράτος, εμπιστοσύνη στην συμπεριφορά τους συμπολίτη μας. Διότι αυτή η ιστορική προσπάθεια δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει επιτυχία αν δεν αισθανόμαστε ότι όλοι κάνουμε αυτό που μας αναλογεί και όλοι επωμιζόμαστε με δίκαιο τρόπο το βάρος είτε το βάρος του περιορισμού στο σπίτι είτε αύριο το βάρος της αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. Και αυτή την εμπιστοσύνη που τόσο πολύ ήταν το ζητούμενο τα χρόνια της κρίσης και ξαφνικά φαίνεται να την έχουμε κατακτήσει, είναι στο χέρι μας η ευθύνη, είναι δικιά μας περισσότερο, θα έλεγα, και ακόμα περισσότερο της εκτελεστικής εξουσίας να μπορέσει να την διαφυλάξει και γιατί όχι να την ενισχύσει ακόμα περισσότερο». 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ