Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Για εμάς δεν υπάρχει θέμα δραχμής

Μητσοτάκης σε Μέρκελ: Για εμάς δεν υπάρχει θέμα δραχμής

Να βάλει φρένο στα σενάριο περί grexit επιχείρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση του με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μερκελ στο Βερολίνο. «Δεν υπάρχει ζήτημα δραχμής για μας» ήταν το σαφές μήνυμα του.

«Η θέση της Ελλάδας είναι στην καρδιά της ΕΕ" τόνισε ο κος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες από γερμανικές πηγές και η Άνγκελα Μερκελ ήταν πολύ ξεκάθαρη ότι δεν συζητάει για grexit και θέλει την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Η στάση της σαφώς τη διαχωρίζει από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που έχει το grexit σχεδόν στην ημερήσια ατζέντα του.

mhtsotakis mekel cdu

Η συνάντηση ξεκίνησε με 20λεπτο τετ α τετ των δυο ηγετών στο γραφείο της Μέρκελ στο επιβλητικό κτίριο του κόμματος του (CDU) ενώ συνεχίστηκε αλλά 40 λεπτά με την παρουσία αντιπροσωπιών από τις δύο πλευρές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε στην Γερμανίδα καγκελάριο ότι αν η κυβέρνησή Τσίπρα είχε κλείσει την αξιολόγηση από το Φεβρουάριο του 2016 οι δανειστές δεν θα ήγειραν τόσο σκληρές απαιτήσεις σήμερα, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές. Η Ελλάδα πλήρωσε πολύ ακριβά τις παλινωδίες Τσίπρα, φέρεται να τόνισε. Η κυβέρνησή δεν έχει κανένα σχέδιο να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Για το μεταναστευτικό που απασχολεί ιδιαίτερα και την Άνγκελα Μερκελ επισήμανε τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ