Μητσοτάκης: Λες ψέματα, παραιτήσου! - Κουρουμπλής: Δεν θα παραιτηθώ ποτέ!

Μητσοτάκης: Λες ψέματα, παραιτήσου! - Κουρουμπλής: Δεν θα παραιτηθώ ποτέ!

«Οι υπουργοί ή δεν έχουν συναίσθηση του προβλήματος και της οικολογικής καταστροφής ή ή προσπαθούν να υποβαθμίσουν τις ελλείψεις τους» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής και εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον οποίο κάλεσε να παραιτηθεί.

«Γιατί δόθηκαν παράτασεις για το αξιόπλοο του "ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ 2" μέσα στο καλοκαίρι;» ρώτησε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Είστε υπόλογος και λέτε ψέματα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να μάθει τι ακριβώς έγινε τις κρίσιμες ώρες από τη στιγμή του ναυαγίου μέχρι την κινητοποίηση του Λιμενικού. Ο πρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε έγγραφο του Emsa σύμφωνα με το οποίο το αίτημα για συνδρομή του εξειδικευμένου πλοίου που έπλεε στο Αιγαίο έγινε από το υπουργείο Ναυτιλίας με τρεις ημέρες καθυστέρηση. «Ή ο EMSA λέει ψέματα ή εσείς» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σας χρεώνω ότι υποτιμήσατε την κατάσταση και χάσατε τρεις ημέρες» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ρώτησε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή γιατί δεν επέστρεψε άμεσα από το Λονδίνο όπου βρισκόταν.

«Είστε υπόλογος» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας.

Ο διάλογος
Μητσοτάκης: Το πιο σημαντικό ερώτημα που έχω να κάνω στον υπουργό είναι γιατί καθυστερήσατε 4 ημέρες να ζητήσετε τη βοήθεια του αρμόδιου φορέα EMSA να παρέχει υπηρεσίες απορρύπανσης. Κάποιος λέει ψέματα, ή ο EMSA λέει ψέματα ή εσείς!
Κουρουμπλής: Εσείς λέτε ψέματα.
Μητσοτάκης: Ψεύδεστε, κύριε υπουργέ.
Κουρουμπλής: Μητσοτακέικο ψέμα.
Μητσοτάκης: Μαζευτείτε, κύριε υπουργέ.
Κουρουμπλής: Δεν σας φοβάμαι. 
Μητσοτάκης: Ντροπή σας, τόσες μέρες στο Λονδίνο ήσασταν, στο Λονδίνο. Σαν δεν ντρέπεστε. Έπρεπε ήδη να έχετε παραιτηθεί.
Κουρουμπλής: Δεν θα παραιτηθώ ποτέ!
Κουρουμπλής σε Μητσοτάκη: Επικουρική η συμμετοχή του υπουργείου


Στα ερωτήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και κυρίως στο αίτημά του να παραιτηθεί ο υπουργός Ναυτιλίας, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επανέλαβε ότι το υπουργείο του έχει επικουρικό ρόλο σε μια τέτοια επιχείρηση κι ότι δεν φέρει την ευθύνη. «Εντάξει να έχετε μένος μαζί μου, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Ξέρετε ότι την ευθύνη της υλοποίησης του σχεδιασμού δεν την έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Είναι επικουρική η προσπάθειά μας.


Μου φορτώνετε πράγματα που δεν είναι έτσι. Δεν έχει καμία ηθική αυτό». Σχετικά με την ολιγωρία και την καθυστέρηση για τις οποίες κατήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τον υπουργό Ναυτιλίας, ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε πως «το πλοίο της EMSA ήταν σε αποστολή. Την Τρίτη το απόγευμα έφτασε στον Πειραιά να ξεφορτώσει. Αν σας λέω ψέματα, να ζητήσετε την παραίτησή μου. Η επίσημη ενημέρωση έγινε την Τρίτη το βράδυ. Μπορώ να το αποδείξω. Όταν τελείωσε η αποστολή στείλαμε επίσημο αίτημα. Έτσι γίνεται η διαδικασία».

Τέλος, για τον έλεγχο του πλοίου και την αδειοδότησή του ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε: «Αυτή ήταν μια συνήθης τακτική όλα αυτά τα χρόνια. Το καλοκαίρι το υπουργείο έδωσε τρεις παρατάσεις. Ο πρωθυπουργός πήρε την απόφαση να καταργήσουμε αυτή τη σχέση ελεγκτού και ελεγχόμενου που λειτουργούσε στο υπουργείο».  

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ