Μητσοτάκης προς Άγκυρα: Η παρανομία δεν γεννά δίκαιο - Άκυρο το μνημόνιο

Μητσοτάκης προς Άγκυρα: Η παρανομία δεν γεννά δίκαιο - Άκυρο το μνημόνιο

Η παρανομία δεν γεννά δίκαιο, και η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται, διεμήνυσε στην Άγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο κατανόησης σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Σερβίας.

"Θα επαναλάβω αυτονόητα πράγματα για την συμπεριφορά των εξ ανατολής γειτόνων μας... H ψύχραιμη και σταθερή αντιμετώπιση της επιμονής παραβατικότητας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται, γιατί αποτελεί προϊόν εθνικής αυτοπεποίθησης που απορρέει: 1ον από το ότι η παρανομία δεν γεννά δίκαιο. 2ο διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία οπότε αυτό απαιτηθεί, και 3ον, το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται με το μέρος μας στο ζήτημα του άκυρου μνημονίου: ΕΕ, Ρωσία, Αίγυπτος, Ισραήλ... Η χώρα μας έχει πολλούς και ισχυρούς σύμμαχους" ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Δεν θα κουραστούμε να τονίζουμε την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δίκαιου ως προϋπόθεση καλής γειτονιάς για αυτό είμαστε σταθερά υπέρ κάθε καλόπιστου διαλόγου" πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Eυκαιρία να επιβεβαιωθούν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας χαρακτήρισε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συνάντησή του με τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Οι δύο πλευρές υπέγραψαν την κοινή διακήρυξη για την καθιέρωση στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS