Μητσοτάκης: Ο Αλ. Τσίπρας έχει χάσει τον έλεγχο

mitsotakis ko nd

Με δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό, με αιχμή τις εξελίξεις στο προσφυγικό, ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αίσθηση των πολιτών είναι πως η χώρα αγγίζει πλέον το σημείο μηδέν, όμως ο μόνος που δεν το καταλαβαίνει είναι ο πρωθυπουργός των capital controls και των κλειστών συνόρων, είπε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον κ. Αλέξη Τσίπρα ότι έχει χάσει τον έλεγχο.

«Το σίγουρο είναι ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλοι κατάλαβαν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική. Εξίσωσε τους οικονομικούς μετανάστες με τους πρόσφυγες και τους άφησε να συνεχίσουν το ταξείδι τους στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Όταν με καθυστέρηση κατάλαβε τον κίνδυνο δέχθηκε τις αποφάσεις της ΕΕ που δημιουργούσαν υποχρεώσεις για την χώρα που αδυνατούσε να εκπληρώσει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δραστηριοποιήθηκαν με καθυστέρηση. Η κυβέρνηση υποεκτίμησε την αντίδραση της Ευρώπης. Δεν αντιλήφθηκε ότι μετά τα γεγονότα στο Παρίσι υπήρξε μία άμεση σύνδεση της τρομοκρατίας με το προσφυγικό. Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε το παράδοξο, ενώ η κυβέρνηση είχε προεξοφλήσει το κλείσιμο των συνόρων, αδυνατεί να χειριστεί το πρόβλημα των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων. Η ανικανότητα της κυβέρνησης Τσίπρα είναι προκλητική. Βουτηγμένη στα αδιέξοδα που δημιούργησε αφήνει υπονοούμενα για συμφηφισμό του προσφυγικού με την αξιολόγηση του προγράμματος. Ο κίνδυνος είναι να βγει χαμένη και στα δύο» συμπλήρωσε.

O κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών σε μία προσπάθεια για την διαμόρφωση εθνικής γραμμής που θα μειώσει την ζημιά για την χώρα στο προσφυγικό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ